Skip to content

5 Comments

 1. Maris | Moneyzz.nl
  januari 25, 2019 @ 1:21 pm

  Leuk om jullie ervaring te lezen! En zo’n gesprek is idd altijd handig, wij hebben bij onze huidige hypotheek verstrekker ook al 2x een gesprek gehad. De eerste keer om te weten wat we ongeveer konden en de tweede keer omdat mijn moeder weer 4 uur extra gekregen had op haar werk en dus meer salaris zou gaan verdienen. Daardoor wilden we weten wat we nu maximaal zouden kunnen doen. Dat tweede gesprek ging gewoon even kort door de telefoon, want dat was natuurlijk niet meer nodig om weer opnieuw alles uitgebreid te bespreken. Maar zo weten we nu wel dat we idd in de goede prijscategorie kijken en wat we maximaal kunnen bieden. Plus de maandlasten die daarbij horen. En dat is ook wel zo prettig. Zo weet ik dat mijn spaargeld al voldoende toereikend is om een bod boven de vraagprijs te kunnen doen wanneer we kiezen voor een woning van bieden vanaf 225.000 maar dat ik daarna niet gelijk allerlei klussen aan kan pakken. Dat is verder prima, daar houden we dan per huis wat we bekijken gewoon rekening mee. Wel heel spannend allemaal nu! Ik ga morgen weer een woning bekijken met mijn moeder samen, dus ik heb er heel veel zin in! Inmiddels is dat de 3e die we gaan bekijken. Heb wel echt het gevoel dat dit hem gaat worden, maar dat dacht ik van de eerste ook en die viel toen in het echt enorm tegen. Dus even afwachten!

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   januari 25, 2019 @ 5:46 pm

   Wauw zeker een hele spannende tijd! Wel fijn voor je moeder dat ze er 4 uur bij heeft gekregen. Jullie gaan dus samen een huis kopen? En dat op het maximum van wat je mag lenen? Ik snap dat het in die prijscategorie misschien lastig is een huis te kunnen kopen maar zorg er wel voor dat je voldoende financiële ruimte in de maand overhoudt om te kunnen sparen etc. Zelf willen we niet op het maximale gaan zitten maar nemen we 75% daarvan als bovengrens. Plus onthoud: maximaal bieden is dan wel de waarde van de woning. Wordt je woning lager getaxeerd dan de koopprijs dan zul je zelf met geld over de brug moeten komen. Maar toch blijft alles ontzettend spannend, veel succes en ik hoop dat jullie snel een leuk huis vinden. 🙂

   Reply

   • Maris | Moneyzz.nl
    februari 1, 2019 @ 1:12 pm

    Ja en nee. Zij koopt het huis, ik ga erin wonen. Zij maar een klein deel van de week (vanwege hypotheekrente aftrek). Dus de hypotheek is alleen gebaseerd op haar inkomen. Terwijl ik ook eraan betaal, dus er kan gewoon nog door beiden gespaard worden!
    Wat betreft die taxatie, maakt gelukkig niks uit omdat wij ruim 70.000 euro aan overwaarde meenemen en dus geen 100% van de woning zelf hoeven te financieren.
    Aangezien ik een paar jaar terug hersenletsel opgelopen heb, kan ik niet fulltime werken en dus ook niet zelf een huis betalen. Huren is onbetaalbaar en wordt alleen maar duurder, terwijl wij nu ervoor zorgen door jaarlijks extra af te lossen dat de koopwoning elk jaar een stukje goedkoper wordt en ik dat uiteindelijk straks zelf kan betalen van mijn parttime inkomsten. Ingewikkelde constructie wellicht, maar wel de enige manier voor mij.
    Dankje!! Inmiddels hebben we een bod gedaan en maandag horen we meer! Dus nu extra spannend.
    Jullie keuze is zeker verstandig! Ik ben het er helemaal mee eens dat kunnen blijven sparen wel echt een must is. Zeker in deze tijden waarin alles steeds duurder lijkt te worden.

    Reply

    • Saska | Finance Monkey
     februari 1, 2019 @ 5:11 pm

     Wauw dat is wel super lief van je moeder! Fijn dat ze je op zo’n manier kan helpen 🙂 Fingers crossed dat het je huis gaat worden! 🙂

     Reply

     • Maris | Moneyzz.nl
      februari 2, 2019 @ 3:27 pm

      Ja zeker heel lief! Had ze ook niet kunnen doen als ze meerdere kinderen gehad had, dus wat dat betreft heb ik geluk dat ik geen broers/ zussen heb. Helaas vandaag mail gekregen dat we overboden zijn 🙁 Met standaard verhaaltje erbij dat ze onze gegevens bewaren mocht het niet doorgaan met de mensen waarvoor ze nu gekozen hebben. Dus we moeten weer verder zoeken 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *