1 Comment

 1. De Geldhamster
  mei 6, 2020 @ 10:35 pm

  Goede informatieve blog post om te lezen. Ik beleg zelf ook bij de Giro voor zowel m’n privé beleggingen als voor m’n pensioen. Een echte aanrader! Voor mij zijn de lage kosten de hoofdreden waarom ik bij de Giro zit. Andere beleggings banken zullen vast zaken misschien beter doen maar zoals je zegt draait het uiteindelijk om zo laag mogelijke kosten en daarmee een zo hoog mogelijk rendement.

  Enigste wat ik mis in deze blog post is waarom je nu bijv. voor de komende jaren bij de Giro zal blijven. Wat zijn voor jou nu de ‘unique selling points’ wat de Giro voor jou dé beleggingsclub maakt. Misschien kan je nog een conclusie toevoegen waarin dit duidelijk wordt.

  Ik heb nog wel een opmerking t.a.v. wat je schrijft:
  “De bij DeGiro bekende tegenrekening staat meteen geselecteerd dus kun je geen fout maken bij het overboeken”

  Er kan namelijk wel gemakkelijk iets fout gaan bij het overboeken als je zowel een gebruikersnaam voor je privé beleggen als pensioen hebt. In de omschrijving van je overboeking dien je de gebruikersnaam door te geven. Bij mij ging dit de eerste keer fout! 🙂 Je krijgt dan een e-mail van de Giro klantenservice waarbij ze aangeven op werkt gebruikersaccount ze moeten storten. Verder heel snel en netjes opgelost. Dus naast de tegenrekening is het belangrijk om aan te geven op welk account er overgemaakt dient te worden door je gebruikersnaam in de omschrijving te zetten.

  Ik heb overigens ook de voorkeur voor storten met iDeal omdat je dan zoals je ook aangeeft direct aan de slag kan met de aankopen op de beurs.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *