Sas - rond

Hi! Ik ben Saska

Welkom op FinanceMonkey. Hier schrijf ik wekelijks artikelen over beleggen, pensioenen en financiële vrijheid. Op deze pagina vertel ik je wat meer over mezelf en deze blog.

Ben je benieuwd naar mijn favoriete boeken? Daar kun je hier meer over lezen 🙂 

Sas - rond

Over Saska

Nu vraag je je misschien af, wie is nou de persoon achter deze site? Hoe komt ze aan al deze kennis? Hoeveel ervaring heeft ze?

Laat ik beginnen met wat korte details:
Naam: Saska van Engen
Leeftijd: 30 jaar
Opleidingen: 2 universitaire masters (International Economics & Business + International Financial Management). Meer weten? Check Linkedin.
Baan: Business controller bij een zorginstelling
Ervaring met beleggen: Tijdens de financiële crisis (2008) voor het eerst beleggingen aangekocht. Vanaf eind 2017 serieus bezig met beleggen. Daarnaast meer dan een jaar werkzaam geweest op de dealing room van ABN AMRO waar ik veel kennis heb opgedaan.
Mijn droom: Financieel onafhankelijk zijn en in de bossen van Zweden wonen. Creatief bezig blijven door te schrijven, schilderen en zelf dingen maken. Veel in de natuur zijn door te hiken en kanoën. En natuurlijk een gigantische moestuin inclusief boomgaard, kippen (verse eitjes!) en konijnen.
Interesses: beleggen, moestuin, wandelen (hiken), onze kat Milo en de wereld ontdekken.
Overig: Nuchtere fries die nu vaak geniet van de mooie natuur op de Veluwe! 

Een aantal jaar geleden heb ik vrijwilligerswerk gedaan waarbij ik anderen hielp hun financiën op orde te krijgen. Dit vond ik erg leuk om te doen, maar wilde graag meer mensen helpen. FinanceMonkey is hiervan het resultaat!

Financiën zijn altijd al een passie van mij geweest. Vanaf het moment dat ik kon rekenen was ik altijd aan het sparen en berekenen hoeveel geld ik had. Dit heeft zich doorvertaald naar een passie voor economie op de middelbare school. Uiteindelijk heb ik via vele omwegen (van vmbo, naar havo naar hbo tot de universiteit..) twee masters mogen behalen.

Na mijn studie ben ik eerst aan het werk gegaan als auditor in de financiële sector. Vervolgens ben ik werkzaam geweest op de dealingroom van ABN AMRO als counterparty credit risk controller. Beide banen hebben me veel geleerd over hoe de financiële sector in elkaar zit. Deze kennis, samen met de kennis uit mijn studies, helpt me dan ook bij het maken van financiële & belegging keuzes.

Inmiddels ben ik werkzaam in de zorgsector en zit ik helemaal op mijn plek bij mijn huidige werkgever. Business controller zijn is erg veelzijdig en super leerzaam!

Over FinanceMonkey

Welkom! Ik ben Saska en blog op FinanceMonkey over persoonlijke financiën. De meeste artikelen gaan over beleggen en financieel onafhankelijk worden. Daarnaast zie je soms artikelen voorbij komen over budgetteren en besparen.

Via deze site hoop ik je meer kennis te geven over persoonlijke financiën en hierdoor je zelfvertrouwen op financieel vlak te vergroten. Ik denk dat financiële vrijheid zorgt voor minder stress en meer plezier in het leven, en denk dat deze vrijheid voor meer mensen mogelijk is dan nu het geval is. Met de informatie die ik geef hoop ik dan ook dat je voor jezelf meer financiële vrijheid kan creëren en genieten van de belangrijke dingen in het leven.

Statistieken (november 2020):
Maandelijkse bezoekers: 21.500
Maandelijkse pageviews: 44.000

Samenwerken?
Download hier de mediakit en stuur me een mail op Saska@financemonkey.nl.

Contact

Heb je een (persoonlijke / zakelijke) vraag of wil je graag met me in contact komen? Stuur me dan een mailtje op saska@financemonkey.nl.

 

Nieuwsbrief

Tips over sparen, beleggen en financiële onafhankelijkheid direct in je mailbox ontvangen?

En je ontvangt elke week een mail.

Nieuwsbrief

Tips over sparen, beleggen en financiële onafhankelijkheid direct in je mailbox ontvangen?

En je ontvangt elke week een mail.

Disclaimer:
Ik ben geen persoonlijk financieel adviseur. Derhalve zijn de artikelen op deze website mijn persoonlijke mening en mijn opgedane kennis. Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden of verouderde informatie. Zie hiervoor ook de volledige disclaimer. Alle informatie en geschreven teksten bevatten mijn persoonlijke mening en kunnen niet worden verbonden aan een bedrijf waar ik werkzaam voor ben.