Skip to content

Mijn favoriete (finance) boeken

Benieuwd naar welke boeken ik zowel lees? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Deze boeken gaan niet altijd alleen maar over finance, soms ook over persoonlijke ontwikkeling in het algemeen of meer over de business kant van het leven. Af en toe als ik weer een goed boek tegenkom, dan post ik een boek review op de blog.

Huidige boek:

Op dit moment ben ik Atomic Habits van James Clear aan het lezen. Ik ben nu op zo’n 25% maar al enorm enthousiast! Een boek review komt er dus zeker aan! Dit boek gaat met name over hoe je jezelf nu gewoontes kunt aanleren, en wel op zo’n manier dat deze gewoontes ook blijven en je ze niet alweer na een paar dagen / weken opzij schuift. Deze krijgt misschien wel een plekje in m’n top 3….

Top 3 must-read:

De beste boeken die ik in de afgelopen +/- 10 jaar heb gelezen op het gebied van finance, business en persoonlijke ontwikkeling:

1. De 4-urige Werkweek van Tim Ferriss

Dit boek is voor mij echt een life changer geweest! Het heeft me anders doen nadenken over systemen bouwen in je dagelijkse leven en in business. Daarnaast is dit ook de reden waarom ik een bedrijf ben gestart die producten verkoopt (incl. sourcing vanuit het buitenland etc.) wat super leerzaam is! Eigenlijk zou ik dit boek weer een keer opnieuw moeten lezen (voor de derde keer…), want elke keer haal ik er weer dingen uit waar ik mee aan de slag wil. De volledige boek review lees je hier.

2. Rich dad, poor dad van Robert Kiyosaki

Dit boek laat je anders denken over wat nu daadwerkelijk een investering is of niet. Het helpt je denken als een investeerder en betere geldkeuzes te maken. Erg inspirerend en heeft mij mede geholpen om op zo’n manier financiële keuzes te maken dat ik nu 50% van mijn netto inkomen maandelijks kan beleggen. Lees ook de volledige boek review.

3. Unshakeable van Tony Robbins

Nu vraag je je misschien af, waarom zou je een financieel boek van Tony Robbins lezen? Dat is toch zo’n lifestyle guru? Klopt, maar dit boek geeft je wel alle info die je nodig hebt op weg naar een financieel vrij leven. Het geeft super veel feitjes over hoe de aandelenmarkt in elkaar zit, tips van top investeerders a la Warren Buffett en praat over de mindset die je moet hebben om succesvol te zijn met investeren. Zeer leerzaam en een aanrader voor iedereen. Lees de volledige boek review hier.

Overige aanraders:

Andere boeken waar ik ook enthousiast over ben (links brengen je naar de boek review):