Skip to content

4 Comments

 1. Maris | Moneyzz.nl
  april 15, 2019 @ 12:21 pm

  Leuk om te lezen! Wat die losse uitgaven betreft, je kunt daarvoor ook hoogstens prijsvergelijkingen doen (als je dat niet al gedaan hebt). Of wachten daarmee tot je er in een winkel korting op krijgt. En het dan pas aanschaffen.
  Hier binnenkort ook verhuizen, naar een klushuis. Ben zó benieuwd waar mijn huis in totaal op uit gaat komen!

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   april 19, 2019 @ 8:18 pm

   Oeh een klushuis! Dat is wel een hele uitdaging zeg! Veel dingen die je zelf kunt gaan doen of moet je ook echt mensen inhuren?

   Reply

   • Maris | Moneyzz.nl
    april 24, 2019 @ 11:04 am

    Nee ik moet wel echt mensen gaan inhuren, maar ik ken gelukkig ook iemand die in de renovatie werkt, dus die kan slopen (2 halve muurtjes weg slopen moet gebeuren) en weer opbouwen en kozijnen plaatsen en aftimmeren dus die kan gelukkig vrij veel doen van wat er moet gebeuren. Tegeltjes van de muur hakken die al half los zitten kan ik zelf wel, moet niet zo moeilijk zijn! Op sommige punten staan ze zo bol dat je letterlijk je hand erachter kunt stoppen, haha. En overal moeten de plafonds glad gemaakt worden en geverfd, maar eerst behandeld worden tegen vochtplekken omdat er lekkage geweest is boven wat doorgetrokken is naar beneden. Lekkage is niet meer actief, maar toch even een aandachtspuntje. Op het punt waar lekkage was komt nu ook een dakkapel, dus kan ik ook niet zelf plaatsen, helaas, haha, maar beter dat dat gewoon goed gebeurt! Gelukkig heb ik straks een bouwdepot en nog wat spaargeld van mezelf. Dus het bewoonbaar maken moet goed komen. Dan verhuizen en dan kijken een belastingpotje voor pensioen die eigenlijk niet nodig is of die afgekocht kan worden (is een potje van m’n moeder waarvan ze tot vorige maand het bestaan niet eens af wist). Even kijken hoeveel geld dat nog oplevert. Hopelijk kunnen we dan meteen alle kozijnen vervangen. Lekker warm voor de winter straks weer!
    Lang verhaal kort; alleen de muren en betonnen verdiepingsvloeren en de trappen die kunnen blijven staan. Dus veel werk, maar wel héél erg leuk om straks helemaal alles naar eigen smaak te kunnen maken.

    Reply

    • Saska | Finance Monkey
     april 24, 2019 @ 7:11 pm

     Wauw, dat gaat dus nog wel een hele klus worden zeg! Wel fijn dat je er een bouwdepot voor hebt en dus niet alles nu al uit eigen zak hoeft te betalen. Was het kopen van een klushuis zoveel voordeliger dat de hoeveelheid kluswerk opweegt tegen de kosten? Ik ben wel echt blij dat wij eigenlijk niet zoveel hoefden te doen 🙂

     Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *