Skip to content

3 Comments

 1. Marja
  januari 28, 2019 @ 12:08 pm

  Niet zo voor de hand liggend, maar ik zou altijd een eigen aankoopmakelaar adviseren. Zeker bij een eerste koop. Meestal verdient hij zich zelf terug bij de onderhandelingen. Bovendien kijkt hij redelijk objectief mee naar het huis van je dromen, zonder de romantische ideeën die je vaak zelf hebt.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   februari 1, 2019 @ 5:16 pm

   Zelf hebben we geen aankoopmakelaar in de hand genomen en zijn daar eigenlijk nog steeds blij om. Een eigen huis kopen gaat toch veel op gevoel. Nu hadden we ook wel de keuze gemaakt om niet te zoeken in de oververhitte woningmarkten zoals in Amsterdam, Utrecht of Den Haag, daar zouden we er misschien weer anders over gedacht hebben. We hadden ook het geluk dat we de woning hebben kunnen kopen onder de taxatiewaarde, dus goed zelf onderhandeld. Als je je daar ook niet prettig bij voelt dan is een aankoopmakelaar misschien wel weer aan te raden.

   Ik vind het zelf niet zo transparant in de makelaarswereld. Heb toch het gevoel dat het dan een beetje gun-factor wordt van makelaars onderling en dat vind ik niet zo’n fijn idee. Maar ieder zijn eigen keuze natuurlijk. Zelf hebben we eerst veel gekeken naar relatief nieuwbouw huizen (na 2010 opgeleverd) maar vonden de premie die daarop zat toch te hoog, dus toen wat lager in prijsklasse gaan kijken en het huis gevonden wat goed voelt. Zelf objectief kunnen blijven is dan ook wel handig inderdaad, anders kun je altijd nog een vriend of familielid meenemen.

   Reply

 2. Maris | Moneyzz.nl
  januari 28, 2019 @ 1:39 pm

  Leuk om jullie ervaringen te lezen! Hier ook inmiddels al 3 huizen bezichtigd en huis nummer 3 gaan we komende week nogmaals bezichtigen! We hadden het geluk dat die 2 open dagen heeft waarvoor je je niet hoefde aan te melden. Dus dat is ideaal! Ben zo benieuwd hoe hij voelt met de 2e keer bezichtigen, het eerste gevoel was meteen goed. Ik heb echt het idee; dit is hem!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *