Skip to content

6 Comments

 1. M - TwoPennies
  september 24, 2018 @ 7:47 am

  Fijn informatief artikel! Ik doe niet aan aanvullend pensioenbeleggen, mijn ruimte zit ‘vol’ door pensioen wat ik via mijn werkgever opbouw. B moet zelf in zijn pensioen voorzien, dus daarvoor zijn we ons wel aan het oriënteren. Sowieso gaan we de bijdrage die hij hiervoor van zijn werkgever ontvangt op een pensioenrekening beleggen, zodat hij hier nu geen belasting over moet betalen. Of hij nog aanvullend iets gaat storten zijn we nog niet over uit. Vooral de beperking omtrent opnemen staat ons hier in tegen.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 25, 2018 @ 9:18 am

   Wat een top werkgever heb je dan! Erg verstandig om het geld wat B nu ontvangt voor pensioen in ieder geval opzij te zetten. Extra bijstorten buiten de jaarruimte ben ik zelf ook nog niet helemaal van overtuigt. De voordelen en nadelen hebben dan wel opeens een hele andere weging. Zelf blijf ik ook mijn “normale” beleggersrekening aanhouden en daar blijft (buiten de jaarruimte) denk ik toch mijn voorkeur naar uitgaan. Misschien denk ik er wel anders over op het moment dat ik vermogensrendementsheffing zal moeten gaan afdragen maar daar zijn we (helaas..) nog lang niet.

   Reply

 2. Genoegzaam
  september 24, 2018 @ 4:38 pm

  Ik heb op mijn to-do-list staan dat ik me hier ‘ooit’ nog een keer in moet verdiepen. Ik heb 16 jaar pensioen opgebouwd via een baan in loondienst en werk nu enkele maanden als zzp-er. Omdat ik nog niet helemaal in beeld heb wat mijn gemiddelde maandinkomen gaat worden als mijn bedrijf wat meer gaat lopen, en onze hypotheek binnenkort verandert, stel ik dit nog even uit tot ik daar wat meer zicht op heb. Pensioenbeleggen is wel een van de dingen waar mijn voorkeur naar uitgaat.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 25, 2018 @ 9:15 am

   Wat spannend om nu als ZZPer aan de slag te zijn! In jou situatie zou ik denk ik ook even wachten tot je iets meer zekerheid hebt over je situatie en wat er maandelijks binnenkomt en uitgaat. Dan kun je ook berekenen wat je jaarruimte zou zijn en wat je maandelijks kunt missen. Pensioenbeleggen blijft zeker een interessant onderwerp, en om eerlijk te bekennen moet ik me er ook nog meer in verdiepen (van mezelf dan). Komende maanden zal ik nog wel een paar artikelen over het onderwerp plaatsen. Ben benieuwd waar je zelf uit eindelijk voor kiest.

   Reply

 3. John
  april 28, 2020 @ 12:01 pm

  Hallo Saskia ik heb 35 jaar pensioen opgebouwd bij een werkgever en doe er buiten om nog aan wereld weide beleggingeny bij een bank en heb nog volgenstwee polissen lopen als aanvullend pensioen tevens een flinke overwaarde op het huis en zeer lage kosten .
  Mijn streven is om met mij. 63 jarige leeftijd te stoppen
  Dan heb ik 45 jaar gewerkt met een zwaar beroep.

  Ik heb berekend dat ik dan met ongeveer 2750 netto per maand kan rondkomen
  Ik zou dan iedereen adviseren om in een vroeg stadium te gaan beleggen maar dit kan alleen met geld dat je niet nodig heeft.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   april 29, 2020 @ 8:00 am

   Hoi John, Wat goed zeg! Daar mag je heel trots op zijn en is ook echt een inspiratie voor jongere generaties 🙂

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *