Skip to content

3 Comments

 1. geld-is-tijd
  september 2, 2019 @ 9:43 am

  Dit is inderdaad iets waar ik ook mee worstel. Ik werk nu 80% en heb een side hussle van pakweg 20%. Eigenlijk levert de combinatie iets te veel stress op, maar als ik nu de side hussle opgeef, dan geef ik misschien ook de optie op om over een paar jaar mijn 80% baan op te geven en alleen op de 20% baan rond te kunnen komen.

  In je artikel bespreek je niet echt je persoonlijk e situatie. Hoe sta jij hier in?

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   oktober 6, 2019 @ 6:44 am

   Heel herkenbaar. Soms is die keuze enorm lastig. De reden dat ik dit artikel heb geschreven zegt denk ik wel iets over hoe ik er zelf insta. Afgelopen zomer werden mijn gedachtes zo geconsumeerd door mijn dromen en side hussle dat het even tijd was om het roer om te gooien. Toch zou ik niet je side hussle opgeven, dat zou enorm zonde zijn!

   Ik zie nu nog niet de kans om mijn baan volledig op te kunnen geven over een paar jaar (maar de wereld zit soms vol verassingen!). Zou het misschien een optie voor je zijn om minder te gaan werken zodat je meer tijd over hebt voor je side hussle?

   Reply

 2. Maris | Moneyzz.nl
  september 2, 2019 @ 3:15 pm

  Mooi diepgaand artikel idd! Ik denk dat je sowieso gewoon je hart moet volgen, net wat je zegt doelen kunnen veranderen en daar is op zich ook niks mis mee.
  Zelf heb ik meerdere doelen en daar schuif ik nog wel eens mee, dan denk ik weer; eerst dit doel behalen en later denk ik dan, nee toch eerst dat doel, dat komt me nu beter uit of dat voelt prettiger/ veiliger.
  Kan voor een ander chaotisch overkomen, maar ik weet op zich wel heel goed wat ik wil bereiken. Alleen de weg ernaartoe is soms lastig.
  Net als nu; ik wilde investeren in een 2e crowdfunding project en vandaag om 12 uur kwam er weer 1 beschikbaar, maar ik logde in om 1 over 12 en helaas.. de financiering was al rond (195.000 euro). Dus ik viste achter het net. Daar baalde ik flink van, want ik dacht; ha lekker! Binnenkort weer maandelijks zo’n 11 euro per maand extra inkomsten erbij! Ja, niet dus. Dan ga ik weer twijfelen; zal ik dan toch eerst 500 euro storten in mijn beleggingsportefeuille?
  Maar dan denk ik ook weer; nee, ik wil gewoon eerst een tweede crowdfunding project. Zo gaan die gedachten dan heen en weer. Maar in the end hou ik me denk ik maar gewoon aan het plan wat ik in eerste instantie had; een tweede crowdfunding project, want dat geld komt maandelijks weer bij me terug en belegging niet, want die wil ik dan voor lange tijd doen.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *