Skip to content

7 Comments

 1. Maris | Moneyzz.nl
  september 17, 2018 @ 3:41 pm

  Mooi geschreven! Ik vind het hebben van een buffer heel belangrijk. Vroeger spaarde ik alleen maar als ik wist dat ik iets nieuws wilde/ moest kopen. Of voor een vakantie. Maar niet voor onverwachtse uitgaven. Toen mijn wasmachine kapot ging had ik geen geld om een nieuwe te kopen. Wel een hele liever moeder 😉 Maar dat geld moest ik uiteraard wel terugbetalen. Omdat zij ook geen (grote) buffer had, kon zij extra rekeningen weer niet betalen (bezoekje aan de kaakchirurg) en zo hielden we elkaar een soort van in de min. Om het maar zo te noemen.
  Daarom zijn we nu allebei heel hard bezig om wél een buffer op te bouwen omdat we niet meer steeds van elkaar willen lenen. Het gaat niet zo snel, want zelf spaar ik daarnaast natuurlijk ook nog voor een verhuizing, dus ik moet het geld verdelen. Maar stukje bij beetje vul ik mijn rekening en ga ik nu richting de 200 euro. Ook alle kleine losse bedragen zoals rente, of een stukje salaris van deze maand (2,97) zet ik dan naar die rekening. Zo groeit het toch net weer een paar euro sneller. Plus met 2,97 doe ik anders toch niks en zou het maar op mijn betaalrekening staan te niksen.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 17, 2018 @ 5:07 pm

   Wat goed! Dat lijkt me wel een erg lastige situatie om in te hebben gezeten met je moeder. Hopelijk zijn jullie nu minder op elkaar aangewezen (financieel gezien)?

   De kleine beetjes helpen zeker, en de aanhouder wint. Het is een langdurig proces, ik denk dat dit het lastigste blijft, volhouden en niet tussentijds een keer ergens veel geld aan uit willen geven zodat alle moeite voor niks is geweest…

   Reply

 2. Maris | Moneyzz.nl
  september 19, 2018 @ 2:55 pm

  Ja was zeker lastig. Maar we zijn nu lekker omhoog aan het klimmen. Voor m’n moeder zit haar eigen risico er weer aan te komen, maar zoals het er nu naar uit ziet, kan ze die deze keer wel gewoon zelf betalen. Wellicht is het niet eens het hele bedrag, maar een deel. Dat moeten we nog even afwachten. Maar dat is al een hele stap vooruit.

  Ook ik ben mijn buffer rekening nu zsm aan het vullen, dus ik hoef in elk geval niet meer van haar te lenen gelukkig! Daardoor kan zij het ook sneller gaan opbouwen. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen! En idd de aanhouder wint!

  Gelukkig ben ik niet iemand die snel veel geld zal uitgeven. Als ik een doel voor ogen heb, dan kan ik vrij streng zijn voor mezelf gelukkig!

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 22, 2018 @ 7:36 am

   Complimenten! Jullie zijn echt goed bezig!

   Reply

 3. Geld sparen
  oktober 3, 2018 @ 6:23 pm

  Ik probeer ook geld opzij te zetten, maar het wil nog niet echt lukken. Hoeveel spaargeld moet je minimaal achter de hand houden?

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   oktober 3, 2018 @ 7:00 pm

   Ik denk dat het minimum spaargeld bij iedereen anders is. Bij iemand die nog thuis woont is dat bijvoorbeeld een stuk lager dan wanneer je in een groot vrijstaand huis woont. Persoonlijk vind ik het echte minimum minimum toch wel €1000, dit zou betekenen dat je nog een maand de huur/hypotheek zou kunnen betalen bijvoorbeeld. Het liefst is je spaargeld 6 maanden aan uitgaven, zoals ik in het artikel al aanhaalde.

   Wel vervelend dat het sparen nog niet echt wil lukken. Weet je ook hoe dit komt? Waar loop je op vast?

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *