Skip to content

2 Comments

 1. J. van Alphen
  mei 7, 2019 @ 10:12 am

  Risico-perceptie is apart.
  Je accepteert wel de risico’s op beleggen voor de lange termijn via Degiro als ook op de middellange termijn met leningen via oneplanetcrowd met rente’s die beduidend hoger liggen als de buitenlandse rente van 2%.

  Aandelen begrijp ik want die hebben de mogelijkheid om waarde te stijgen maar een oneplanetcrowd project wat niet terugbetaald zul je moeten afschrijven bij een buitenlandse bank heb je een grotere kans op resttitutie bij een faillissement.

  my 2 cents

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   mei 17, 2019 @ 1:20 pm

   Ik snap je punt, maar voor mij is het doel van de twee investeringen anders. Spaargeld in de vorm van een deposito is voor mij een noodpot waar ik geld uit wil halen wanneer dit onverhoopt nodig is (bijv. CV ketel gaat stuk, kom zonder baan te zitten etc.), het geld bij oneplanetcrowd zie ik als investering wat me rendement gaat opleveren (4%+). Ja, daarop loop ik inderdaad risico, maar dat geld is voor mij voor een ander doel. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier waarop hij/zij z’n vermogen indeelt en welke risico’s hij/zij daar wel of niet op wil lopen.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *