7x uitgaven die ik niet mis

Soms geef je geld uit in je leven omdat je denkt dat je iets echt nodig hebt, terwijl dit totaal niet het geval blijkt te zijn. Juist wanneer je hiermee stopt merk je pas dat deze uitgaven makkelijk kunt missen. Hierbij dan ook de 7 uitgaven die ik niet mis. Op dit moment heb ik niet eens meer door dat ik dit mis in mijn leven, en dat maakt deze besparingen dus extra makkelijk!

De 7 uitgaven die ik niet mis:

1. Wekelijks op stap

Misschien wordt ik dan toch eindelijk een beetje volwassen, al voelt dat totaal niet zo (wie herkent dit?), maar ik merk dat ik minder behoefte heb om op stap te gaan. Ik zie gewoon niet meer in waarom ik  2 avonden in het weekend dronken moet worden om een leuk weekend te hebben. Je voelt je slecht de volgende ochtend, en heel eerlijk, de gesprekken worden toch een beetje wazig na een tijdje. Een avondje ergens een biertje doen is nogs teeds hartstikke gezellig, maar mij zul je niet snel meer om 3 uur in de stad tegenkomen (jaja, tijdens m’n studententijd was dat gewoon nog vroeg he..). Al die drankjes die ik toen dronk, die drink ik nu voor een groot gedeelte niet meer. Tel maar uit je winst! Makkelijk zo’n €30 a €40 per weekend, katching!

2. Vlees en Vis

Een mooi stuk vlees of een lekker stukje zalm op je bord kan aardig in de kosten lopen. Sinds we vegetarisch (of nouja, mislukte vegans..) zijn geworden kopen we geen vlees of vis meer. Dit scheelt voor ons aanzienlijk in de boodschappenkosten. Lekkere verse groenten en fruit zijn zeker hun investering waard, maar vlees of vis? We denken er niet eens meer bij na!

3. Fast fashion

Ik was iemand die graag de stad in ging om te gaan shoppen en altijd weer met onnodige kledingstukken thuis kwam die vervolgens met prijskaartje en al in mijn kledingkast bleven hangen. Op een gegeven moment was ik hier zo klaar mee, ik zag door die mega hoeveelheid kledingstukken niet meer wat ik nou fijn vond om aan te trekken. Het roer ging om. Ik ging over op een minimalistische kledingkast. Nu ben ik bijna nooit meer in de stad te vinden en al zeker niet tijdens de sale, brrrr, veelste druk en die rotzooi in alle kledingwinkels. Niks voor mij meer, doe mij maar online shoppen. Binnenkort wil ik maar eens een tweedehands winkel binnenstappen om te kijken hoe dat me bevalt. Misschien is er nog wel meer te besparen dus!

4. Sieraden

Oke, typisch een vrouwending, maar ik draag maar 1 sieraad. De ring die ik altijd om heb is een cadeau geweest van mijn ouders voor mijn 18/21ste verjaardag (ik weet het niet eens meer.. oeps!) en verder eigenlijk niks. Hij blijft om, ook bij het slapen etc. Ik zie gewoon niet echt in waarom ik nog andere sieraden zou moeten dragen?! Vroeger, zeg zo’n 5 jaar geleden, vond ik het leuk om die super hippe armbanden die iedereen bij de H&M kocht ook te kopen. Vervolgens belandde dat dan ergens in een la en droeg ik het misschien maximaal 3 keer. Zonde!

5. Parfum

Nog goed kan ik me herinneren dat ik mijn eerste flesje parfum kocht. Ik was geloof ik elf of twaalf? Nu ik er aan terug denk is het eigenlijk belachelijk. Wie heeft er nou parfum nodig op zijn twaalfde? Maar lets face it, wie heeft er nu überhaupt parfum of een geurtje nodig? Ik merkte dat mijn huid er slecht op reageerde en sinds ik ermee ben gestopt is dat probleem gelukkig over. Daarnaast scheelt het ook gemakkelijk zo’n €120 – €150 per jaar (want ja, ik kocht dan wel flesjes van €50 tot €70….).

6. Bloemen

Herken je dat gevoel dat je soms bloemen mist in huis? Nou heb ik dat soms ook nog wel, maar sinds we veel meer planten hebben vind ik geld uitgeven aan bloemen die je na een week of twee, als je geluk hebt, weer weggooit ook letterlijk weggegooid geld! Waarom niet een mooie plant kopen van €5 of €10 (ja, zo duur hoeven ze echt niet te zijn hoor!) waar je maanden of zelfs jaren plezier van hebt?

7. Dure make-up

Misschien ben ik gewoon een simpel persoon, maar ik zie niet in waarom ik elke dag mijn huid vol moet smeren met make-up. Ik ben wie ik ben, en daar moet je maar genoegen mee nemen. Tuurlijk, ik vind mezelf er beter uitzien met een beetje mascara op (van €10, waarom zou je hier ook €25 aan uitgeven?!) en ja ik gebruik ook een oogpotlood en wenkbrauwpotlood maar that’s it! Meer heb ik niet nodig. Er ligt nog wel ergens blush en foundation, maar dat gebruik ik misschien 1x per maand? Duur is echt niet altijd beter, ga ook eens lekker opzoek naar een budget versie of probeer het eens een dagje zonder. Je huid zal je er dankbaar voor zijn!

En hier komen hopelijk gelukkig binnenkort nog 2 dingen bij: het sportschoolabonnement en onze (veelste hoge) huur die wordt vervangen door een lage hypotheek (fingers crossed!).

Vond je dit een nuttig artikel? Bewaar hem dan op Pinterest: