Skip to content

11 Comments

 1. Dividendbelegger
  juni 18, 2020 @ 7:59 am

  Tja,

  Als je op zoek bent naar stabiel passief inkomen is VWRL misschien niet de beste keuze en is een goed opgebouwde dividendportefeuille misschien wel een betere keuze met aandelen die een trackrecord hebben van jaarlijkse dividendverhogingen.

  Of je bent bereid om je passief inkomen aan te vullen door enkele aandelen VWRL te verkopen.

  Reply

 2. Natascha
  juni 18, 2020 @ 9:34 pm

  Ik ben een beginnend belegger. Ik heb een paar aandelen VWRL En ik ben DEGIRO aan het ontdekken. Nu vroeg ik me af, waar kun je zien wat het dividend is? Ik heb gezocht naar 0,34 maar kon het niet vinden.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 19, 2020 @ 6:30 am

   Hoi Natascha,
   Zelf gebruik ik voornamelijk de app van DeGiro om te beleggen. Hierbij kun je het terugvinden wanneer je bij het gedeelte portefeuille helemaal naar beneden scrolt.

   Reply

 3. Maris | Moneyzz.nl
  juni 20, 2020 @ 10:31 am

  Ja hoe meer aandelen je hebt, hoe meer geld het scheelt idd. Ik kocht pas vorig jaar augustus mijn eerste aandeel, dus heb geen vergelijkingsmateriaal, maar het verschil waar je over schrijft is idd behoorlijk groot. Hopelijk herstelt het uiteindelijk ook weer een beetje snel.

  Reply

 4. Marco
  juni 22, 2020 @ 2:34 am

  Hoi Saskia, allereerst complimenten voor je leuke website.
  Dat het dividend bedrag lager uit valt heeft inderdaad te maken met de vele dividend cuts. Maar ook de veel te sterke euro tov de dollar eist zijn tol. Ik heb zelf ook wat Amerikaanse dividend aandelen die het qua koers prima doen maar de valuta koers trekt de winst behoorlijk naar beneden.

  Het is natuurlijk jammer van het lage dividend niveau maar deze tijd biedt ook de kans om je gak naar beneden te halen. Wanneer over , ik schat 2 a 3 jaar de economie weer aardig aan het draaien is dan kun je daar flink voordeel van hebben

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 22, 2020 @ 5:13 pm

   Hoi Marco, Bedankt! Dat is zeker waar, nu “goedkoop” (zijn de meningen ook over verdeeld) aankopen en dan in de toekomst weer hogere dividenden ontvangen 🙂 Lange termijn visie is bij beleggen vaak het beste.

   Reply

 5. Tom
  juni 29, 2020 @ 5:59 pm

  Vwrl is meer voor een goede spreiding. Wb dividend zou je kunnen kijken naar ishares eurostoxx dividend ucits (idvy). Nu nog 1,5% (22 ct per aandeel a 15eu) maar zodra dividend restricties worden opgeheven meer in buurt van 6, 7%. En eens, dat zal nog wek even duren. Voordeel is dat je nu wel goedkoper kunt inkopen op dividend etf’s en dus zowel voordeel kunt halen uit de koersstijging als het dividend op een hogere waarde van het aandeel.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 29, 2020 @ 7:30 pm

   Leuk om te lezen, iets meer dan een jaar geleden hield ik ook IDVY aan, maar misschien moet ik er weer eens naar kijken voor diversificatie en een inkomstenbron. Zeker fijn om nu goedkoper te kunnen kopen, maak daar ook volop gebruik van. 🙂 Wat hou je zelf aan?

   Reply

   • Tom
    juni 29, 2020 @ 9:43 pm

    30% aandelen (ing, rds, nn, ahold), 50% stock etfs (world, high yield, esg) en 20% high yield bond etfs (ishares hy corp bond eu). Goud en tech inmiddels verkocht. Verder site verder verkend, aan te raden content voor de doelgroep. Complimenten.

    Reply

    • Saska | Finance Monkey
     juni 30, 2020 @ 5:23 am

     Interessante mix. Dankjewel!

     Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *