Skip to content

3 Comments

 1. Maris | Moneyzz.nl
  november 5, 2019 @ 12:55 pm

  Leuk om weer een update te lezen en lekker bezig!
  Van mijn spaardoelen van dit jaar is eigenlijk bijna niks meer over. Alleen de 5000 euro sparen voor de verhuizing is gelukt, inmiddels ben ik verhuisd maar tijdens de verbouwing is er zoveel mis gegaan dat er al 10.000 euro aan extra kosten gemaakt zijn. Daarom is mijn buffer inmiddels leeg ipv dat ik er nu 2000 euro op heb eind dit jaar. Op 1,75 euro na, maar dat is niet bepaald noemenswaardig. Inmiddels is de verbouwing even op een spaarpauze gezet. Er moet nu eerst weer even geld gespaard worden voordat b.v. de wc beneden afgemaakt kan worden. Deels moet er ook nog asbest verwijderd worden, waar de oude kozijnen in vast zitten, dus ook daarvoor wordt nog gespaard.
  Eerst dit jaar de klusser nog 1500 euro terugbetalen (voor het deel van de asbest die al verwijderd is omdat ik anders de hele winter met een noodpui van hout gezeten zou hebben). Dat terugbetalen gebeurt eind deze maand als het salaris er is. En daarna de minstand op mijn rekening weer opheffen. Dat staat in de planning voor het salaris van december. Dan eerst mijn geplunderde rekeningen weer aanvullen en daarna pas weer écht sparen voor de rest van de verbouwing.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   november 6, 2019 @ 4:36 pm

   Ai, dat is wel balen zeg, dat daar zoveel extra kosten vandaan zijn gekomen! Wel goed dat je hebt besloten de renovatie en verbouwing in stukjes te knippen. Veel succes!

   Reply

   • Maris | Moneyzz.nl
    november 7, 2019 @ 2:15 pm

    Dankje! Ja inmiddels moet dat helaas wel. Ik had in het begin gehoopt dit jaar alles klaar te hebben, maar dat is helaas gewoon echt niet haalbaar, dus dan maar dealen met de situatie en een ander plan maken!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *