Skip to content

Bedankt voor je aanmelding op de nieuwsbrief! 

Leuk dat je meer wilt leren over beleggen. Ik hoop je te kunnen inspireren en nuttige tips te kunnen geven. Zelf ben ik nu zo’n 2 jaar aan het beleggen, maar dit was niet mijn eerste ervaring met beleggen.

Mijn twee masters hebben me het een en ander geleerd over hoe de financiële markten in elkaar zitten, maar de beste leerschool is toch door zelf ervaring op te doen. Zo maak ik ook wel eens een fout, of twee… Deze fouten deel ik op mijn blog zodat anderen hier ook van kunnen leren. Want ja, net zoals ieder levend wezen ben ik ook niet perfect…

 

Investeren nieuwsbrief - FinanceMonkey
obligatie - FinanceMonkey

Beginnen bij het begin…

Voordat je begint met beleggen is het sowieso goed om verstand te hebben van verschillende producten. Denk hierbij aan obligaties, aandelen, beleggingsfondsen en indexfondsen.

Daarnaast is het handig om te weten wat voor type investeerder je bent. Hierdoor weet je hoe je op bepaalde situaties reageert en welke strategie bij je past.

Om goed te weten waar je aan begint staan hier de meeste voordelen en nadelen van beleggen op een rijtje.

En dan…

Wanneer je besluit te beginnen met beleggen is het handig om een goede broker te vinden (en vooral ook een goedkope, want dit heeft veel effect op je uiteindelijke rendement). Zelf ben ik fan van DeGiro

Als je dan eenmaal “in the market” bent, is het belangrijk om te weten dat het timen van de markt niet werkt. De regel is dat time in the market vaak zwaarder opweegt dan “timing the market“.

Mocht je helemaal gewend zijn aan beleggen, dan is het misschien ook verstandig eens te kijken of je pensioen goed geregeld is? Door je jaarruimte te checken weet je of je fiscaal voordelig kan beleggen op een geblokkeerde pensioenrekening. Voor iedereen met een pensioengat is dit erg handig.

Nieuwsbrief – Beleggen

Daarnaast kun je op deze pagina veel meer informatie vinden over beleggen, mijn ervaringen en meer info over mijn eigen beleggingsportefeuille.
En natuurlijk stuur ik je vanaf nu elke 2 weken een mail met inspiratie en tips!

Mocht je nog vragen of feedback hebben, stuur me dan een mailtje op saska@financemonkey.nl

Tot snel! 

Saska