4 Comments

 1. Joost @indefruitboomgaard.nl
  maart 23, 2020 @ 10:36 am

  Wat leuk om te lezen! Dit is de eerste keer dat ik een echte ervaring lees van iemand die het ook echt heeft gebruikt.
  Zelf heb ik wel vaak zitten kijken naar N26, maar nooit de stap gezet. Met name eigenlijk vanwege twee van de nadelen die je noemt. Dat het een DE rekeningnummer is (vindt men toch gek) en dat iDeal niet werkt. Dat samen maakt dat ik het toch maar aan me voorbij laat gaan.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   maart 23, 2020 @ 9:09 pm

   Hee Joost. Snap ik heel erg goed! Zelf zou ik het ook niet snel gebruiken als vaste bankrekening, maar in dit geval helpt het me wel verschillende inkomsten en uitgaven te splitsen van mijn “persoonlijke” inkomsten & uitgaven. Dat weegt voor mij als een groot pluspunt 🙂

   Reply

 2. Uitklokken
  maart 23, 2020 @ 10:44 pm

  Hi Saska, je hebt geen debetcard maar een prepaid creditcard. Dat is wel een groot verschil.
  Niet alle bedrijven accepteren een creditcard, bijvoorbeeld de bakker op de hoek. Dit doen ze vaak vanwege de hoge kosten die creditcardmaatschappijen rekenen voor transacties. Een stuk minder kost pinnen. Pinnen is zelfs goedkoper dan cash als je de extra kosten meerekent die je hebt bij cash. Ook willen sommige bedrijven een “echte” creditcard in plaats van een prepaid creditcard, autoverhuurbedrijven staan hier onder andere om bekend.
  Eigenlijk is de n26 rekening prima als extra rekening, zeker de gratis variant. Internetbankieren gaat super. Als jij voor jouw inkomsten een aparte rekening wil hebben en alles overmaakt ipv pint, perfect! Maar het kan op dit moment de “gewone” betaalrekening nog niet vervangen.
  Hun verdienmodel is trouwens voornamelijk gebaseerd op het verkopen van de verzekeringen.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   maart 24, 2020 @ 7:08 am

   Voor Nederlandse gebruikers heeft N26 wel een normale maestro kaart (= debetcard) beschikbaar gesteld zodat bij de meeste Nederlandse winkels (bijvoorbeeld die bakker op de hoek) gewoon betaald kan worden. Hierdoor hebben deze partijen dus niet de hoge kosten van een creditcard en kun je als gebruiker op veel meer plekken betalen dan wanneer je alleen een (prepaid) creditcard hebt.

   Ik gebruik het inderdaad ook als extra rekening, daar werkt het heel fijn voor. Met name door de minpunten (Duitse bankrekening en geen ideal) zou ik het op dit moment nog niet kunnen gebruiken als vaste betaalrekening.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *