Skip to content

10 Comments

 1. Luxe+of+Zuinig
  mei 3, 2021 @ 12:18 pm

  Interessant om te lezen, maar dit is ook precies waar ik een beetje mee zit. Niet zo zeer met emigreren, maar wel met….. hou zou ik straks willen leven. Ik heb er een bepaald beeld bij die nu ideaal is, maar is dat over een aantal jaar wel echt zo? Ik ben er nog niet over uit….. En tja het moment komt steeds dichter bij. Reflectie is geen slechte zaak en het is sowieso goed om erover na te denken want je kan maar 1x het moment kiezen.

  In ieder geval wens ik je succes met je zoektocht en ben benieuwd hoeveel jaar extra je dit zal kosten om FO te worden. Als je in 5 jaar als FO zou zijn geweest is dit denk ik toch zeker een verdubbeling zo niet meer om te realiseren.

  Reply

  • Saska @ Finance Monkey
   mei 5, 2021 @ 10:37 am

   Thanks! Er komt nog een artikel waarin ik verder inga op hoeveel langer we er nu over zullen gaan doen. Maar inderdaad wel een verdubbeling+ (tenzij we iets heel goedkoops op de kop kunnen tikken, maar dat zijn dromen die nooit uit gaan komen denk ik…).
   Hoelang hebben jullie nog te gaan? 🙂

   Reply

   • Luxe+of+Zuinig
    mei 5, 2021 @ 1:55 pm

    Het ligt eraan hoe we rekenen en hoe de toekomst zich uitbreid.

    In principe als ik worst case scenario kies is het nog 9 jaar. Voor ons beide.
    Als ik alleen voor mijzelf FIRE wil worden ben ik met 1-2 jaar al klaar

    Ambitie is om voor ons beide FIRE te worden, maar zoals gezegd weten we nog niet of het ideale beeld die we nu zien ook nodig is….. In ieder geval is over 1-2 jaar een beslismoment hoe ik verder wil. Of dat we hier nog wat anders mee doen…. mm een mooi onderwerp voor een blogpost 🙂

    Reply

    • Saska @ Finance Monkey
     mei 6, 2021 @ 7:44 am

     Haha zeker mooi onderwerp voor een blogpost 🙂 Die afwegingen, daar lopen veel mensen tegenaan denk ik. M’n vriend wil graag blijven werken (al zegt hij zelf dat het over 5 jaar het misschien ook wel mooi genoeg geweest is), ik zie wel een andere indeling van m’n dagen voor me. Maar goed, die andere invulling van m’n dagen is dan ook wel meer dingen samen ondernemen ipv alleen…

     Reply

 2. Meghan
  mei 4, 2021 @ 12:37 pm

  Wat leuk! Dat lijkt heel erg op onze plannen.
  Wij willen ook een boerderij, maar dan een beetje in de buurt van Rotterdam (en dus kost dat wel meer dan een miljoen…) en Zweden of Noorwegen sprak ons ook aan, maar ik denk dat ik dat wel een beetje te koud vind.
  Want we zouden dan wel in de bergen willen wonen en dat is vrij noordelijk.
  Dus voorlopig maar eens kijken naar een kluswoning die niet te ver weg is maar wel betaalbaar, zodat we de huidige overwaarde daarin kunnen steken voordat dat te laat is.

  Reply

  • Saska @ Finance Monkey
   mei 5, 2021 @ 10:35 am

   Leuk Meghan! Ook grote dromen dus 🙂 Het blijft lastig met die enorme prijzen in NL voor woningen he?

   Reply

 3. Adriaan
  mei 5, 2021 @ 1:10 pm

  Leuke post!
  Misschien is het kijken net over de grens in Duitsland of België een optie. Daar is het in ieder geval een stuk goedkoper als in Nederland… Met name in de buurt van de Rijn en Ijssel streek is het goed toeven…

  Reply

  • Saska @ Finance Monkey
   mei 6, 2021 @ 7:41 am

   Thanks voor de tip, wie weet gaan we daar wel voor kiezen… We gaan het zien 🙂

   Reply

 4. Wouter
  mei 7, 2021 @ 9:43 am

  Benieuwd waar jullie op uit gaan komen!, succes!

  Reply

  • Saska @ Finance Monkey
   mei 7, 2021 @ 10:01 am

   Bedankt!

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *