4 Comments

 1. Mark
  augustus 1, 2018 @ 3:29 pm

  Hoi Saska,

  Erg leuk en informatieve blog. Ik ben de laatste weken mij erg aan het inlezen bij GeldNerd en Mr. FOB.

  Welk account heb jij bij DeGiro en waarom heb je voor dat account gekozen? Ik zit te twijfelen tussen het standaard en custody account. Mr. FOB heeft een custody account en ben benieuwd naar jouw mening waarom jij welk account heb gekozen. Ik begin pas begonnen met beleggen en nieuwsgierig naar jouw mening hierover.

  Ik hoor graag van je.

  Groetjes
  Mark

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   augustus 21, 2018 @ 3:13 pm

   Hi Mark,

   Sorry voor het late antwoord. Zelf heb ik ook een custody account. Toch ben ik soms wel aan het twijfelen over het switchen naar een normaal account. Mijn portefeuille is op dit moment nog erg klein en ik vind het wel jammer om dan 10% van mijn dividenden te zien opgaan aan kosten, dit is toch allemaal weer passief inkomen wat ik liever zelf hou. Ook is het zo dat bij de meeste grootbanken een beleggersrekening hetzelfde werkt als het normale account bij de giro (kortom: je aangehouden stukken kunnen worden uitgeleend). Nu is naar mijn weten nooit iets negatiefs gebeurt door het uitlenen van stukken tijdens de laatste financiële crisis dus ben ik zelf van mening dat het risico hierop laag is. Daarnaast vraag ik me af als hier iets mis mee gaat, of dit niet überhaupt al een teken is dat de markt als een kaartenhuis in elkaar gaat zakken.. Maar goed, dat is maar een gedachte..

   Ik moet er wel even bij zeggen dat dit natuurlijk mijn persoonlijke mening is en je jezelf goed moet inlezen en bekijken welk risico je wel of niet wil lopen. Veel succes!

   Reply

 2. Marlon
  april 12, 2019 @ 2:48 pm

  Hi Saska,

  Ik ben, as we speak, net begonnen met het investeren in VWRL bij DeGiro voor de lange termijn. Dus echt buy-and-hold. Ik zit alleen nog te stoeien met het dividend en hoop dat jij hier antwoord op kan geven.

  1. Keert het VWRL (gekocht: Euronext AMS) dividend uit?
  2. Zo ja, wordt dat periodiek automatisch op mijn account gestort?
  3. Kan ik instellen dat het dividend automatisch herinvesteert wordt, of hoe werkt dat?

  Alvast bedankt!

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   april 24, 2019 @ 7:03 pm

   Hi Marlon, Wat spannend dat je net bent begonnen met investeren in VWRL! Ik heb net een post geschreven over het dividend van VWRL, deze kun je hier terugvinden. Even kort de antwoorden op je vragen: 1. Ja, 4x per jaar. 2. Dit wordt inderdaad automatisch op je DeGiro account gestort. 3. Naar mijn weten kan dit helaas niet. Dit zul je dus zelf moeten herinvesteren.
   Veel succes met je beleggingen!

   Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.