Skip to content

6 Comments

 1. M - TwoPennies
  oktober 1, 2018 @ 7:57 pm

  Leuke challenge, goed dat je de besparing belegd hebt! Ik ga proberen dit najaar en de winter door te komen zonder kleding te kopen. Ben heel benieuwd of dat gaat lukken.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   oktober 2, 2018 @ 9:25 pm

   Dat lijkt me ook een hele uitdaging zeg! Zeker omdat winterkleding vaak meer kost dan in de zomer zou het een fijne besparing zijn als het lukt. Veel succes! Laat je weten hoe het ging? 🙂

   Reply

 2. Noor
  oktober 2, 2018 @ 8:39 pm

  Een hele leuke challenge! Altijd goed om je zo bewust te worden van gewoonten.
  Ik probeer nu een jaar geen kleding te kopen (sinds 1 juni). Pfff… het valt lang niet altijd mee inderdaad! 😉 maar telkens wanneer ik mijn kledingkast open doe, zie ik hoe vreemd mijn wens naar nog meer kleding eigenlijk is.
  Ik ben benieuwd naar je volgende challenge! Iets met etentjes/drankjes buiten de deur een idee?

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   oktober 2, 2018 @ 9:27 pm

   Dankje! Ja dat is zeker zo! Haha heel herkenbaar, al moet ik zeggen dat mijn kledingkast door minimalisme al redelijk uitgedund was.. Gek eigenlijk he, dat ze 100 jaar geleden maar zo’n 5 outfits in totaal hadden om uit te kiezen? Moet je nu zien…
   Ah dat is een goed idee! Dat is zeker nog een punt waarop wel eens een keer bezuinigd zou kunnen worden voor een paar maanden. Ik ga brainstormen, thanks! 🙂

   Reply

 3. Grace
  maart 21, 2020 @ 1:03 pm

  Leuke post!
  Heb vorig jaar alleen ondergoed gekocht. Meer was ook niet nodig ivm bedrijfskleding:)
  Heb een vraagje over IDVY: Is dit iShares Euro Dividend UCITS ETF? Genoteerd op de italiaanse beurs?
  Of is jouw IDVY: ISHARES ESTOXX DIV?

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   maart 29, 2020 @ 10:04 am

   Hoi Grace,

   De IDVY die ik voorheen aanhield was Ishares Estoxx Div met ISIN: IE00B0M62S72. Deze wordt verhandeld op Euronext Amsterdam en is onderdeel van DeGiro Kernselectie en daardoor 1x per maand zonder transactiekosten te verhandelen (aankoop of verkoop).

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *