Skip to content

6 Comments

 1. Niet Tot 71
  juni 1, 2018 @ 7:54 pm

  Mooi stuk heb je geschreven.
  Wij beleggen inmiddels alweer meer dan een jaar. We doen dit uitsluitend in index fondsen die we bij DeGiro kopen. Tot afgelopen jaar kochten we VTI en VXUS. Sinds dit jaar kunnen we die niet meer kopen en hebben we voor VWRL gekozen.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 3, 2018 @ 8:15 am

   Thanks! Het grootste gedeelte van de indexfondsen in mijn beleggingsportfolio is inderdaad ook VWRL 🙂 Heb je er toen ook voor gekozen om VTI en VXUS te verkopen en om te zetten in VWRL? Dat heb ik toen wel gedaan, ik had nog relatief weinig in de andere twee fondsen en vond het omzetten beter en overzichtelijker (ook de kosten van €2,50 per beurs waren naar verhouding veel, en kosten = minder rendement natuurlijk!)

   Reply

   • Erik
    juni 20, 2018 @ 10:37 pm

    Ik heb ze zelf aangehouden (ik ben niet de blogger waar je op reageert.) ik heb genoeg in VTI/VXUS zitten dat 5 euro per jaar procentueel zo klein is, dat in optelling bij de rest van de fonds kosten ik nog steeds wat goedkoper uit ben dan wanneer ik het overzet naar VWRL. Maar het scheelt niet enorm.

    Reply

    • Saska | Finance Monkey
     juni 21, 2018 @ 5:55 am

     Ik was eind vorig jaar ook begonnen met VTI/VXUS maar niet genoeg kunnen opbouwen om dat voordeel er inderdaad uit te halen. Bij mij zou dan mijn volledige dividend in rook zijn opgegaan.. Lekker aanhouden en hopelijk kun je binnenkort weer bijkopen 🙂

     Reply

 2. Martijn
  juni 13, 2019 @ 9:22 pm

  Zelf beleg ik in twee AEX ETF’s (Think en Ishares), ook via DeGiro custody. Vorig jaar april ben ik ingestapt met in 1 keer een redelijk bedrag (lump sum). En sindsdien leg ik maandelijks ook een bedrag in (dollar cost average). Al het dividend dat binnenkomt investeer ik direct weer. Tot nu toe gaat het best aardig, als ik vergelijk wat ik cash heb ingelegd en wat mijn belegging nu waard is, zit ik op dit moment rond de 7% rendement. Ik ben van plan om dit jaren lang zo door te doen, 10-15 jaar wellicht.
  Ik kijk momenteel naar nog meer mogelijkheden om te beleggen in een index. Ik zie dat je hebt gekozen voor “Vanguard FTSE All-World UCITS ETF”. Mag ik weten waarom deze, in plaats van bijvoorbeeld de MSCI World?

  Reply

  • Jeroen
   september 18, 2019 @ 4:06 pm

   De management fees voor MSCI world zijn 0,5% per jaar. Dat is twee keer hoger dan de fees voor Vanguard All World (.22%). Niet dat het veel scheelt (28 euro op jaarbasis bij 10.000 ingelegd) maar een echt voordeel zie ik er niet tegenover staan.

   Ik heb deze informatie opgezocht via Morningstar.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *