4 Comments

 1. Niet Tot 71
  juni 1, 2018 @ 7:54 pm

  Mooi stuk heb je geschreven.
  Wij beleggen inmiddels alweer meer dan een jaar. We doen dit uitsluitend in index fondsen die we bij DeGiro kopen. Tot afgelopen jaar kochten we VTI en VXUS. Sinds dit jaar kunnen we die niet meer kopen en hebben we voor VWRL gekozen.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 3, 2018 @ 8:15 am

   Thanks! Het grootste gedeelte van de indexfondsen in mijn beleggingsportfolio is inderdaad ook VWRL 🙂 Heb je er toen ook voor gekozen om VTI en VXUS te verkopen en om te zetten in VWRL? Dat heb ik toen wel gedaan, ik had nog relatief weinig in de andere twee fondsen en vond het omzetten beter en overzichtelijker (ook de kosten van €2,50 per beurs waren naar verhouding veel, en kosten = minder rendement natuurlijk!)

   Reply

   • Erik
    juni 20, 2018 @ 10:37 pm

    Ik heb ze zelf aangehouden (ik ben niet de blogger waar je op reageert.) ik heb genoeg in VTI/VXUS zitten dat 5 euro per jaar procentueel zo klein is, dat in optelling bij de rest van de fonds kosten ik nog steeds wat goedkoper uit ben dan wanneer ik het overzet naar VWRL. Maar het scheelt niet enorm.

    Reply

    • Saska | Finance Monkey
     juni 21, 2018 @ 5:55 am

     Ik was eind vorig jaar ook begonnen met VTI/VXUS maar niet genoeg kunnen opbouwen om dat voordeel er inderdaad uit te halen. Bij mij zou dan mijn volledige dividend in rook zijn opgegaan.. Lekker aanhouden en hopelijk kun je binnenkort weer bijkopen 🙂

     Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.