2 Comments

 1. Ron
  november 16, 2018 @ 10:06 pm

  Hoi Saska,

  Bedankt voor dit stukje en zeker over de mee gekochte rente zie je weinig terug op het internet. Omdat ik zelf ook zit te kijken naar handelen in Obligaties wil ik zeker zijn welke kosten er allemaal je rendement drukken. Hopelijk heb jij al eens een obligatie gekocht en tot de eindtijd vast gehouden. Ik ben namelijk erg benieuwd of er nog verassingen komen als je de obligatie terug betaald krijgt.

  Heb je ook ervaring met buitenlandse obligaties en belastingen daar ?

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   januari 5, 2019 @ 2:53 pm

   Hi Ron,
   Graag gedaan! Ik heb geen ervaringen met buitenlandse obligaties, maar wel met het aanhouden van Nederlandse obligaties tot het einde van de looptijd. Je krijgt op dat moment de nominale waarde van de obligatie terug plus de rente die is opgebouwd sinds de laatste rente uitkering. Daarnaast betaal je bij DeGiro dan weer corporate action kosten. Bij het voorbeeld (mijn aankoop destijds) zoals gegeven in het artikel kwam dit neer op €2,25. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de berekening hiervan niet helemaal kan herleiden, maar DeGiro heeft sindsdien zijn/haar tarievenoverzicht ook weer aangepast dus het zou daardoor kunnen komen. Net zoals bij de aankoop betaal je bij de verkoop ook transactiekosten. Daarnaast zal ik ook wel een % hebben moeten betalen over de rente neem ik aan, maar dit kan ik je niet met zekerheid zeggen.

   Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.