Een goedkope manier om je huis op te frissen!

Je vind je huis enorm fijn om te wonen, als je lekker een avondje op de bank zit kun je er echt van genieten. Toch denk je na over wat er anders kan… Je huis inrichten is immers een constant proces wat eigenlijk nooit af is. Aan de andere kant wil je er ook niet meer geld aan uitgeven…  Er is een manier om goedkoop je interieur opfrissen die weinig moeite kost maar toch een grote impact heeft!

Goedkoop je interieur opfrissen: neem meer planten!

De oplossing is heel simpel, koop meer planten voor in huis. Van hippe hangplanten tot makkelijke cactussen, het is maar net wat je zelf mooi vind. Zelf hou ik erg veel van groene planten, ik merk ook dat mijn humeur daardoor erg is verbeterd sinds we meer planten in huis hebben. Zeker met een mooie pot eronder kan het een echte eye-catcher zijn! Heb je nog een plekje over op de salon tafel of naast de tv waarmee je eigenlijk wel iets wilt doen, maar nog niet weet wat? Ga dan een keertje naar het tuincentrum opzoek naar die ene plant die jij geweldig mooi vind!

Voordelen van meer planten in huis

Naast dat je met een (nieuwe) plant je huis lekker kunt opfrissen, zijn er ook nog vele voordelen van meer groen in huis halen:

1. Productievere omgeving

Een groenere omgeving leidt tot verhoogde productiviteit. Je kan je beter focussen maar ook je geheugen en productiviteit verbeterd. Daarnaast schijnt het dat je ook minder fouten maakt met planten om je heen. Het schijnt zelfs dat 10 minuten per dag naar een groene plant of boom kijken je creativiteit verhoogd, grappig he?

2. Een gezonder huis

Je hebt er vast al wel eens van gehoord. NASA heeft onderzoek gedaan naar de luchtzuiverende kwaliteit van planten. Naast de planten zelf zitten er ook micro organismen in de potgrond welke een rol spelen in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Planten en de micro organismen zetten zowel CO2 om in zuurstof als dat ze schadelijke stoffen uit de lucht halen en zorgen voor een hogere luchtvochtigheid. Wel altijd goed blijven ventileren, dit is ook belangrijk voor een goede luchtkwaliteit!

3. Relaxte omgeving

Naast dat planten zorgen voor meer focus kunnen ze je ook rustiger maken. Ze helpen bijvoorbeeld geluiden dempen. Ook werken ze bloeddrukverlagend en maken ze je kalmer. Voel je zen en koop een plant 😉

Mijn favorieten

Ook ik heb een aantal favorieten die ik graag met je wil delen. De all-time favoriet die eigenlijk niet dood te krijgen is en ook prima tegen een donkerder plekje kan is de lepelplant. Zelf hebben we deze plant nu al meer dan 2 jaar en hij doet het nog steeds hartstikke goed. Bloemen maakt ie al even niet meer (misschien toch een keer verpotten?) maar dood is hij niet te krijgen. Heeft de plant water nodig, dan gaan de bladeren hangen en moet je hem eventjes onder de kraan houden. Daarna kan hij er met gemak weer een paar weken tegenaan!

Cactussen zijn een andere favoriet. Hier is de enige fout die je kan maken dat je ze teveel water geeft. Ze staan mooi en blijven altijd groen. We hebben eentje in een knalrode pot staan, dat contrast is zo mooi!

Een kleine bamboeplant is ook bijna niet kapot te krijgen, als ze weer water nodig hebben dan merk je dat vanzelf. Zeker als je een Aziatisch tintje in je huis wilt hebben staat dit mooi.

Onze laatste topper is de Philodendron Scandens, deze plant raakt maar niet uitgegroeid. Zeker nadat we hem hebben verpot in een grotere pot doet hij het uitstekend! Is echt een leuke plant als je opzoek bent naar een hangplant.

Wensenlijst:

Ik zou nog wel ergens een Phlebodium willen hebben, ik vind dat groen grijze blad namelijk erg mooi. Als we zijn verhuisd staan er ook nog een Musa Tropicana en een  Philodendron Monstera Deliciosa op de wensenlijst. Zo zie je maar, kun je ooit genoeg groen in huis hebben? Ik denk van niet…

Wat zijn jou favoriete planten? Wie weet kan ik er nog een paar aan mijn wensenlijst toevoegen 🙂

Vond je dit een nuttig artikel? Bewaar hem dan op Pinterest: