Geld besparen: Vaker vegetarisch eten!

Ach nee hé, is ze zo’n bomen knuffelaar die altijd op de barricades staat als het om dierenrechten gaat? Nou nee.. Ben ik vegetariër? Ja! Maar dat komt niet doordat ik het zo zielig vind dat dieren worden vermoord voor vleesproductie (sorry andere vega’s die dit wel als reden hebben!) maar meer omdat ik hou van de natuur en de veeteelt industrie hier een (TE!) groot effect op heeft. Oké, genoeg over mij. Vegetarisch eten is goedkoper. Ben je het met me eens? Ga dan lekker wat anders doen want dan verspil je met dit artikel alleen maar je tijd.

Vegetarisch eten is helemaal niet goedkoper!

Is dat zo? Vegetarische burgers zijn inderdaad best wel aan de prijs, maar redelijk vergelijkbaar met normale burgers. Maar misschien gaat er een wereld voor je open als ik zeg dat je vlees niet altijd hoeft te vervangen door een vegetarische vleesvervanger? Vleesvervangers zijn inderdaad redelijk duur, veel gemaakt van soja, en persoonlijk vind ik ze vaak niet zo lekker. Zelf vervangen we vlees dus ook niet, maar maken we gewoon hetzelfde recept zonder vlees of maken we een recept waar je sowieso geen vlees in hoeft te doen!

Maar wat gaan we dan eten?

Wees creatief! Ik weet het, het is een uitdaging in het begin! Zelf zijn we nog niet zo lang vegetariër en in het begin vonden we het best moeilijk. Let wel: ik zeg niet dat je ook vegetariër moet worden (wil je dat wel, dan ben je natuurlijk altijd welkom bij de club van vegetarische mensen! <3) maar een avondje meer per week vegetarisch eten kan echt geen kwaad! Het kan zo simpel zijn als het vlees weglaten, bijvoorbeeld bij een pasta met groente en tomatensaus gewoon geen gehakt toevoegen (hmmm veggies!). Maar je kunt ook lekker op zoek naar nieuwe recepten en je horizon verbreden! Zelf zijn we enorm fan van de Aziatische en oosterse keukens, die maken het lekker makkelijk om vega te eten (zelf zijn we fan van het kookboek Veggiestan)!

Maar hoeveel geld bespaar ik dan met vaker vegetarisch eten?

Nou stel je eet 1 x per week die pasta met groente en tomatensaus waar ik het eerder over had (ik eet ook wel andere dingen hoor..). Normaal doe je hier misschien ook nog gehakt in, dan bespaard je dit 2 euro voor 300 gram gehakt. Doe je dit het gehele jaar dan is dat al snel 100 euro. Of je maakt normaal een pasta pesto met 2 kipfilet erin, die weglaten scheelt je alweer 3,15! Je kunt het makkelijk vervangen met een bolletje mozzarella, totale winst: 2,70 per maaltijd! Ben je meer een biefstuk liefhebber, nou dan gaat vegetarisch helemaal aantikken hoor. Dit gaat je met gemak 5 euro per week schelen!

Hoeveel je hier nu in werkelijkheid mee gaat besparen is natuurlijk geheel afhankelijk van je eetpatroon en hoe je normaal boodschappen doet. Dit is dus moeilijk te zeggen hoeveel je dit gaat besparen. Maar 1 dag in de week volledig vegetarisch (dus ook tijdens de lunch en ontbijt hé!) bespaard je makkelijk tussen de 10 – 25 euro per maand. En als bonus help je onze planeet ook nog door minder CO2 en methaan uitstoot, want zeg nou zelf, zomers van 30 graden in Nederland zijn echt niet om uit te houden hoor!!

Vond je dit een nuttig artikel? Bewaar hem dan op Pinterest: