Geld besparen: uitschrijven op reclame e-mails en een nee-nee sticker!

Een mailbox die overstroomd met reclame e-mails? Lekker even folders doorbladeren? Het veranderd je mindset en zorgt ervoor dat je denkt meer spullen nodig te hebben. En meer aankopen van dingen die je eigenlijk niet nodig hebt betekend natuurlijk weer onnodig geld uitgeven!

Uitschrijven op reclame e-mails

Ben je net zoals mij iemand die elke dag je mailbox doorneemt en opruimt? Laat dat dan even een weekje zitten. Na die week zul je pas zien hoeveel mails je wel niet binnenkrijgt in een week! En vaak zijn het mails die niet direct je aandacht nodig hebben (vrienden, familie en zakelijke contacten whatsappen of bellen wel als ze je nodig hebben!). Dit is een tip uit de 4-urige werkweek om tijd te besparen en tevens ook meer energie over te houden voor dingen die er wel toe doen! Na deze week kun je door je mailbox gaan en kijken welke mails je eigenlijk niet meer hoeft en wilt ontvangen. Neem hiervoor een uurtje de tijd en zorg ervoor dat je je uitschrijft bij alle onnodige mailinglijsten. Dit gaat je in het vervolg zeeën van tijd besparen en houdt je mailbox netjes en opgeruimd, naast dat het geld bespaard. Ik hoor alleen maar pluspunten?

Uitschrijven reclame e-mails! - Finance Monkey

Een nee-nee sticker op je brievenbus

Ja lekker, even aan de keukentafel zitten met een kopje thee om de folders door te nemen. Wat een shopverslaafde samenleving zijn we toch geworden…. Het lijkt wel of alleen nog maar kopen kopen kopen er toe doet! Je echte plezier haal je niet uit folders lezen, maar uit sociale activiteiten, eropuit trekken, nieuwe dingen uit proberen etc.  Ten eerste, het is echt slecht voor het milieu om die folders nog steeds je huis binnen te laten komen, denk aan al die bomen en inkt die het kost. Recyclen? Ja dat is helemaal top, maar nog beter zou het zijn als je het in eerste instantie niet eens binnen had gekregen toch? Dan pak je het probleem aan bij de bron. Maar goed, ik dwaal af..

Folders doornemen is leuk hoor, maar bij zo’n folder pakket wil je vaak de helft van de folders al niet eens lezen want daar kom je toch nooit. De andere helft staan misschien 1 a 2 x iets in wat je nu ook gebruikt en in de aanbieding is. Is die 1 euro het nu echt waard om hier zoveel tijd aan kwijt te zijn? Als je product op is, kijk dan gewoon online waar het in de aanbieding is en verspil niet langer nutteloos je tijd. Dit zorgt er tevens voor dat je geen impulsaankopen meer gaat doen, en ja, dat bespaard je juist geld!

Bij elk gemeentehuis kun je een nee-nee sticker vragen aan de balie. Het kost je geen geld dus dat hoeft ook geen excuus meer te zijn. Te lui om naar het gemeentehuis te gaan? Je kunt ze ook online bestellen (maar dat kost je wel weer euro’s natuurlijk..).

Maar folders en reclame e-mails besparen me juist geld…

Is dit echt waar? Ja natuurlijk, op het moment dat je iets koopt wat in de aanbieding is dan “bespaart” dat geld. Maar had je deze spullen in eerste instantie eigenlijk wel echt nodig? Als het antwoord daarop nee is dan heb je dus eigenlijk geld weggegooid en dus juist niks bespaard! Aanbiedingen lijden tot impuls aankopen, wat gelijk staat aan geld weggooien. Dus doe jezelf een plezier en schrijf je uit op reclame e-mails en plak die nee-nee sticker op je brievenbus!

Bijkomende voordelen van deze twee kleine acties

Niet alleen zullen deze twee dingen er voor zorgen dat je minder snel geld uitgeeft, het zorgt er ook voor dat je meer tijd overhoudt voor leuke dingen zoals tijd doorbrengen met vrienden en familie. Nu besteed je namelijk nog maar 15 minuten per dag aan je e-mail in plaats van 30 en hoef je ook geen uur meer uit te trekken om al die folders door te gaan voor een aanbieding waarvan je misschien wel gebruik wilt maken. Want zeg nou eerlijk: is al die tijd het waard om 5 euro te besparen? Je moet er weer om de week voor naar de stad (kost tijd!) en die folders en e-mails doornemen. Toen ik voor het laatst keek naar het minimum loon in Nederland lag dit wel boven de 5 euro. Niemand is ooit miljonair geworden door geld te besparen, zeker niet aan zulke tijdrovende klusjes die maar heel weinig opleveren. Ook scheelt het veel papierverbruik wat natuurlijk weer niet zo goed is voor het milieu. Dus je doet er niet alleen jezelf een plezier mee maar ook onze mooie moeder aarde.

Mocht je nu wel echt afhankelijk zijn van aanbiedingen omdat je je anders bijv. geen shampoo kan veroorloven, kijk dan op het moment dat je shampoo op is waar deze in de aanbieding is. Folders zijn ook online in te zien bij de Etos, Kruitvat, Albert Heijn etc. etc.

Vond je dit een nuttig artikel? Bewaar hem dan op Pinterest: