Skip to content

6 Comments

 1. Erik
  juni 22, 2018 @ 9:46 am

  Ik vind het heerlijk om in de trein artikelen te lezen of te luisteren naar podcasts. Ik woon in de randstad en heb een reistijd van 45 minuten naar werk. Ik hoef echt geen auto om daar 25 minuten van te maken.

  Misschien komt het eens in de twee maanden voor dat een auto erg handig zou zijn. Dan is eenmalig een dag(deel) huren ook niet duur.

  Met mijn reiskosten vergoeding op basis van kilometers en mijn NS traject vrij abonnement maak ik zelfs 50 euro winst per maand…

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 23, 2018 @ 4:38 pm

   Dat is nog eens een win-win situatie! 🙂 De deeleconomie wordt denk ik steeds groter, en een auto delen is daar een goed voorbeeld van. Goed bezig!

   Reply

 2. Chris @ The Pursuit of HOT Blog
  juni 22, 2018 @ 7:37 pm

  Wij hebben slechts 1 auto. Martina gaat met de tram naar haar werk. Ik met de auto. Voor mij is de auto helaas noodzakelijk. 35 minuten woonwerk. De fiets zou mij ruim 5 kwartier kosten. Het OV bijna 2 uur door een ongunstige verbinding.

  Met de kosten ben ik het absoluut met je eens. Door 1 auto hebben we meer bestedingsruimte. Mijn schoonouders hebben nooit een auto gehad, woonden allebei dicht bij hun werk. Zij konden voor hun VUT 2 huizen bij elkaar sparen. Reken de autokosten maar eens door voor 40 jaar en rente op rente. Dat is echt een 2e huis.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 23, 2018 @ 4:41 pm

   Oef, ja dat is anders inderdaad echt niet te doen! Jammer dat je dan genoodzaakt bent om een auto te nemen, maar goed, met die uiteenlopende reistijden zou ik het ook doen.

   Wauw, inderdaad zeg! Al die mensen die ‘s ochtends in de file staan hebben toch niet hetzelfde probleem qua reistijden? Gemak nu versus rijkdom later, het blijft blijkbaar lastig. Goed gedaan van je schoonouders!

   Reply

 3. Project Lonica
  juni 23, 2018 @ 9:30 am

  Helemaal eens met jullie afwegingen! Ik deed ook alles met de fiets en het OV. En als het echt nodig was (1x per jaar) pakte ik een Greenwheels auto. Ik heb vorige maand (op 44-jarige leeftijd) voor het eerst van mijn leven een auto gekocht. Ik moet nu wel. Maar ik vind het inderdaad een duur ding. Ondanks dat de kosten een stuk lager zijn dan in Nederland.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 23, 2018 @ 4:45 pm

   Haha ja maar dat snap ik wel. Op het platteland in Spanje kun je eigenlijk niet zonder auto. Mijn ouders hebben daar ook ergens een huis, daar kom je echt niet zonder auto.

   Je krijgt er wel weer veel levensgeluk voor terug. Hopelijk binnenkort een mooie plek om te wonen (of is het al zover?) en daarmee ook vrijheid en ruimte om je heen. Zo heerlijk lijkt me dat! 🙂

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *