Skip to content

6 Comments

 1. Erik
  september 3, 2018 @ 7:23 am

  Ik ga liever binnenkort 3-4 dagen in de week werken dan dat ik 20 jaar ofzo 5 dagen blijf doen en vervolgens rond m’n 50ste helemaal stop met werken.

  Deze cijfers verzin ik nu ter plekke, maar dat is hoe ik erover denk.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 5, 2018 @ 5:49 am

   Helemaal gelijk heb je! Zo denk ik er inderdaad ook over.

   Zijn er al plannen in de maak of?

   Reply

 2. de budgetman
  september 4, 2018 @ 8:40 am

  Helemaal met je eens.
  Wij zijn er dit voorjaar drie maanden tussenuit geweest om uit te vinden hoe die work-life balance er voor ons uit moet zien. En een beetje werken hoort daarbij.

  Wanneer alles ongeveer volgens plan verloopt dan werk ik over twee jaar nog één dag in de week en wonen we in de tropen, met genoeg tijd voor de andere dingen in het leven.
  Volledig financieel onafhankelijk hoeft van mij niet.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 5, 2018 @ 5:54 am

   Goed dat jullie dat zo ondervonden hebben! Dat geeft ook meer ruimte om te doen wat je wilt neem ik aan? En dit ook eerder in gang te laten gaan? Het lijkt mij fijn om niet volledig afhankelijk te zijn van je spaargeld/beleggingen etc om financieel van te kunnen leven, maar ook te weten dat er nog een soort van inkomen binnenkomt. Lekker hoor, blijft de droom Suriname? Ik blijf toch wel benieuwd naar het werk wat je nu doet en hoe het mogelijk is dit 1 dag per week te doen?

   Reply

 3. Van her naar HOT
  september 4, 2018 @ 9:05 pm

  Voor mij spelen vooral punt 1 en 4 erg mee, het bijblijven en de contacten. Het lijkt me heel fijn om meer tijd te hebben buiten werk, maar als je echt eerder stopt en vervolgens iedereen om je heen nog werkt… Met wie breng je die tijd dan door? Dan liever nog wat leuk werk doen en daarnaast genoeg tijd (ipv teveel) 🙂

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 5, 2018 @ 5:51 am

   Zeker waar! Natuurlijk zijn er ook wel mensen die niet werken, maar dan moet je wel weer actief opzoek naar nieuwe vrienden. Ik merkte dat dit me ook wel zwaar viel de afgelopen 9 maanden. Je blijft toch ‘s avonds en in het weekend met iedereen afspreken want ja, zij werken wel allemaal… Leuk om te lezen dat meer mensen er zo over denken.

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *