Even bijkletsen en realiteit

Het is tijd voor even bijkletsen. Op woensdag wilde ik reageren op wat leuke personal finance collega-bloggers toen het me opeens raakte. Ik irriteer me eraan dat ik niet meer kan inleggen op mijn beleggersrekening, simpelweg omdat er niks binnenkomt. Trots, dat ben ik zeker wel, op dat ik de stap heb genomen mijn baan op te zeggen, maar ook op anderen die zo goed met hun financiën bezig zijn en goede rendementen behalen.

Even bijkletsen over Finance Monkey (en mezelf..)

Toch knaagt het natuurlijk wel een beetje… Ik blog over personal finance, maar er komt op dit moment geen rooie cent binnen.. Oke, dat is niet helemaal waar, die €2,50 die ik maandelijks verdien aan Finance Monkey is wel een soort van inkomsten, maar aangezien Google Ads pas uitbetalen bij €80 ben ik echt allang blut wanneer dit geld op mijn rekening zou verschijnen…

Ik blog echt met alle liefde en zie het ook wel echt als een hobby, maar aangezien ik nu geen werk heb noem ik mijn blog soms ook wel eens mijn werk. Puur en alleen voor wat het mentaal met me doet. Ik vind het zo naar klinken, “werkeloos zijn”. Zo voelt het totaal niet! Ik doe juist hartstikke veel, ook naast Finance Monkey. Maar zo’n blog bijhouden en nu 3 artikelen per week schrijven kost erg veel tijd. Reken maar snel 3 uur per artikel. En dat is niet erg, ik vind het juist super leuk om te doen!

Sinds ik 1,5 week geleden terugkwam uit Spanje en vorige week 3 sollicitatiegesprekken heb gehad merk ik wel dat het soms iets te veel van het goede is. Ik heb een beetje last van een writersblock (bestaat dat echt?!), het loopt gewoon niet en moet me echt zetten tot het schrijven van artikelen. Dat klinkt natuurlijk niet meer als een hobby…

Even een break

Deze twee dingen gecombineerd zorgen ervoor dat ik even een break wil. Woensdag kreeg ik ook te horen dat ze me bij “een niet nader te noemen bank” graag zouden willen aannemen, maar dat er hogerop is bepaald dat ze op dit moment toch geen nieuwe mensen kunnen aannemen binnen de afdeling… Erg vervelend en hier kan ik natuurlijk niks aan doen, maar na een paar uur ging wel het spreekwoordelijke lampje branden. Het is tijd voor actie Sas!

Die baan, die heeft nu prioriteit. Zonder die baan heb ik het gevoel dat de rest van mijn leven “on hold” staat, en als dit een voorbode is van een financieel onafhankelijk leven, nou dan weet ik niet of het wel zo goed bij me past.. Ik ben nog jong, heb dromen (de Kungsleden lopen) en wensen (een huis kopen), wil dingen bereiken in het leven (nieuwe studie?!), op onderzoek uit (nu ook maar eens Nederland verkennen?), maarja, die baan…. Zucht……

De komende maand

De komende maand ben ik dus eventjes offline. Mijn leventje buiten deze blog heeft even prioriteit nodig. Natuurlijk zal ik misschien als ik er zin in heb wel een leuk artikel typen, maar mijn focus moet even ergens anders liggen.

Veel succes op financieel vlak en daarbuiten de komende maand! Tot 20 augustus 😉