Dividend overzicht – Maart 2018

Hi allemaal! Hier even een korte update waarvan ik dacht dat dit misschien wel leuk zou zijn om te delen met jullie. Ik ben van plan om vanaf nu elke maand dat ik dividend ontvang (6 maanden in het jaar) op mijn EFTs deze dividenduitkeringen met jullie te gaan delen! Hopelijk geeft het dividend overzicht jullie wat extra inspiratie en motivatie om ook te gaan beleggen en voor jezelf een passief inkomen op te bouwen.

Ik ben nog niet lang bezig met beleggen, nu ongeveer een jaartje. In deze tijd heb ik al veel geleerd maar kan gelukkig ook veel van mijn kennis vanuit mijn studies nu in de praktijk brengen. Ik zal binnenkort een artikel plaatsen over hoe ik ben begonnen met beleggen. Hou dus de website in de gaten!

In dit jaar heb ik een beleggingsportefeuille van ongeveer €2.100 euro opgebouwd. Nu staat deze helaas op dit moment in de min, ik heb nog niet voldoende kunnen profiteren van de groei van afgelopen jaar om de verliezen van de afgelopen maanden goed te maken. Maar geen zorgen! Dit is namelijk ook niet het doel waarom ik ben gaan beleggen. Waar het mij namelijk om te doen is, is het passief inkomen in de vorm van dividend die ik ontvang van mijn beleggingen.

Dividend overzicht Maart 2018

In maart heb ik dividend ontvangen van 3 van de ETFs die ik bezit (zie hier voor meer informatie over mijn beleggingsportefeuille).

Dividend maart 2018 - Financemonkey

Zoals je kunt zien heb ik €0,62 dividend ontvangen van de 3 aandelen in iShares AEX UCITS ETF (IE00B0M62Y33). Daarnaast heb ik €0,71 dividend ontvangen van de 8 aandelen in iShares Euro Dividend UCITS (IE00B0M62S72). Als laatste heb ik €4,88 ontvangen over mijn beleggingen in Vanguard FTSE AW (IE00B3RBWM25).

In totaal bedraagt dit dus €6,21. Nu denk je misschien, dat is echt niks! Haha nou dat klopt natuurlijk ergens wel. Maar ik heb hier dan ook helemaal niks voor hoeven doen behalve mijn geld in de ETFs beleggen. Dat is voor mij dus het mooie van een passief inkomen. Je hoeft er nu geen moeite meer voor te doen. Verder is dit maar 1 van de 6 dividenduitkeringen is die ik gemiddeld in een jaar ontvang. Dan is die €6,21 toch weer mooi meegenomen!

Wat ik met dit dividend ga doen? Herinvesteren natuurlijk! Ik ga er voor zorgen dat ik met de ontvangen dividenden meer ETFs kan aankopen zodat het totaal aan dividend wat ik in de toekomst ga ontvangen alleen maar zal stijgen.

Ik ben benieuwd hoe hoog het dividend in juni zal zijn… Stay tuned voor het volgende dividend overzicht!

* Deze post is puur informatief bedoelt en niet als beleggingsadvies! Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt omtrent je eigen financiën. Zie hiervoor ook de disclaimer.

Vond je dit een nuttig artikel? Bewaar hem dan op Pinterest: