8 Comments

 1. Mr. Robot
  april 12, 2018 @ 7:57 am

  Leuk om je eerste dividend te zien binnenstromen. Zelf doe ik niets met ETF’s maar koop ik individuele aandelen.

  Goed dat je alles weer herinvesteert, dan gaat de sneeuwbal sneller rollen!

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   april 12, 2018 @ 9:35 pm

   Ja, ben er ook blij mee! Ook al zijn het maar een paar euro’s, het geeft aan dat je zeker een passief inkomen kunt opbouwen, ook met kleine beleggingen 🙂

   Ben benieuwd waarom je zelf investeert in individuele aandelen in plaats van beleggingsfondsen of ETF’s?

   Reply

   • Mr. Robot
    april 17, 2018 @ 4:25 pm

    Aangezien ik voor mezelf bepaalde voorwaarden stel voor het investeren, bijvoorbeeld geen olie, tabak of wapenindustrie, vallen voor mij al snel een hoop van dat soort vormen af.

    Reply

    • Saska | Finance Monkey
     april 20, 2018 @ 7:21 pm

     Wat goed! Ik zat eerst ook op de duurzamere tour met de beleggingsfondsen van de ASN, maar vond de omgeving waarin je inzicht kreeg in je beleggingen niet goed meer na de aanpassingen die ze hadden gemaakt… Wel lastig lijkt het me om een goed gebalanceerde portefeuille te maken. Een fijne ETF op dit gebied mist nog vind ik… Mocht je nog tips hebben, zijn ze altijd welkom!

     Reply

 2. Sjoeter
  september 12, 2018 @ 4:25 pm

  Hoi,

  Ik ben dit jaar begonnen met een beetje klooien met aandelen en kwam je blog tegen, erg leuk! Hoe kun je bij Degiro makkelijk een overzicht van de dividenden in een bepaalde periode zien? Ik kan wel de totale resultaten van aandelen zien over de gehele periode dat ik ze in bezit heb, maar een overzicht over een bepaalde periode lukt me niet. Kun jij helpen?

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 15, 2018 @ 6:43 am

   Hi Sjoeter,

   Dankje! Dat is een goede vraag. Zelf hou ik in een excelsheet bij welke aandelen ik heb gekocht en voor hoeveel en wanneer. Hier hou ik dan ook bij hoeveel dividend ik heb ontvangen en per welke datum. Deze informatie kun je terugzien bij degiro als je gaat naar Overzichten –> Rekening (bovenin in de zwarte balk). Naar mijn weten is er geen makkelijkere manier om dit op te zoeken bij degiro.

   Als je een beetje handig bent met excel zou je ook als periode het gehele jaar kunnen selecteren (ook bij overzichten –> rekening) en dit downloaden als excelfile. Hier maak je dan een draaitabel van om zo het totaal aan dividend per aangehouden aandeel / ETF te kunnen zien voor die periode.

   Reply

 3. Sjoeter
  september 17, 2018 @ 4:20 pm

  Hey Saska,

  Dank je! Goed idee om het overzicht gewoon te downloaden, maakt het makkelijk om te filteren en in mijn eigen Excel te verwerken.

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   september 17, 2018 @ 5:51 pm

   Graag gedaan! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.