Dividend overzicht Juni 2018

Het is weer zover! Tijd voor het dividend overzicht juni 2018. In maart 2018 kwam het eerste dividend overzicht online. Sindsdien is het een beetje stil geworden rondom de dividenden, tot juni, wat een topmaand was! Hierbij weer een inkijkje in hoeveel dividend ik ontving in juni 2018. Hopelijk geeft het dividend overzicht jullie wat extra inspiratie en motivatie om ook te gaan beleggen en voor jezelf een passief inkomen op te bouwen.

Sinds de vorige keer is mijn portefeuille lichtelijk toegenomen naar een inleg van zo’n 2500 euro (+400 euro). Ik had wel meer willen beleggen maar de cashflows zijn nu niet zo positief (de zoektocht naar die droombaan is nog steeds gaande!). Fingers crossed dat dit binnenkort veranderd. Zoals jullie al weten beleg ik mijn geld voor de lange termijn en voor het passieve inkomen dat eruit voort komt. Maargoed, genoeg gekletst!

Dividend overzicht juni 2018

In juni heb ik dividend ontvangen van de 3 aandelen ETFs die ik in mijn beleggingsportefeuille aanhoud, namelijk VWRL, IAEX en IDVY.

Het dividend voor IAEX kwam neer op €2,91 en IDVY zorgde voor een passief inkomen van €6,29. Voor VWRL ontving ik €9,33 na aftrek van kosten aan dividend.

Dit komt neer op €18,53 aan dividend na aftrek van kosten, een fijne maand voor passief inkomen dus! Deze €20 zal weer worden herbelegd wanneer de cashflow weer in ere is hersteld en ik weer serieus kan gaan beleggen (lees: als ik die droombaan heb binnengesleept!). Zo blijft het passieve inkomen stijgen en wordt mijn geld meer waard.

Ik kan niet wachten om weer meer geld in te kunnen neggen. Stiekem verlang wel een beetje naar de maanden dat er €500+ naar de beleggersrekening overgemaakt kan worden. Het bedrag aan dividenden elke keer weer zien stijgen geeft gewoon zo’n kick!

De volgende dividenduitkeringen zullen in juli plaatsvinden (van de obligatie ETFs) dus tot over een maandje! 🙂

Vond je dit een leuk artikel? Bewaar hem dan op Pinterest: