Skip to content

4 Comments

 1. Ellen
  juni 22, 2020 @ 10:49 am

  Duidelijk artikel maar vergeet niet dat de mensen met hun pensioen in zicht wel vaak al lang meebetaald hebben aan de generatie voor hen waarbij VUT met 60 jaar of jonger standaard was. En vanaf bekend worden van de pensioenplannen er weinig tijd was om een budget op te bouwen om ook eerder te kunnen stoppen met werken.
  Groet, Ellen

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 22, 2020 @ 5:10 pm

   Hoi Ellen, Dat is zeker een probleem. Vandaar ook dat ik vind dat gepensioneerden wel eens solidair mogen zijn met jongere generaties (eigenlijk iedereen die nog niet met pensioen is). Gepensioneerden hebben daar immers van meegeprofiteerd. Wanneer we dit weer bij nog jongere generaties neerleggen (jonger dan 35) blijf je telkens het probleem verschuiven en dat is naar mijn mening ook niet eerlijk.

   Reply

 2. H
  juni 22, 2020 @ 10:59 pm

  “ Mocht je dan na een paar jaar overlijden dan vervalt het geld aan het pensioenfonds of een verzekeraar. ”

  Bij overlijden vóór pensionering geldt volgens mij bovenstaande. Bij overlijden ná pensionering is dat niet per sé zo (denk bijv. aan een partner).

  Reply

  • Saska | Finance Monkey
   juni 23, 2020 @ 5:57 am

   Hoi H,

   Dat is waar. Mocht je geen partner hebben en wel kids boven een bepaalde leeftijd dan heb je wel pech. Bij het zelf opnemen van het geld weet je wel zeker dat het terecht gaat komen waar je wilt.

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *