De Kleding Challenge: 3 maanden maar 30 euro uitgeven?!

Het leek me wel leuk om eens een challenge te gaan doen en dit met jullie te delen. Nu vind ik het enorm lastig om helemaal niks uit te mogen geven. Bij de gedachte aan een no-spend maand of zelfs jaar (?!) krijg ik al de kriebels. Maar een challenge die naar mijn mening makkelijker is vol te houden is deze kleding challenge.

De kleding challenge

Ik ga proberen de komende 3 maanden maximaal €30 uit te geven aan kleding en schoenen. Nu geef ik hier normaal gesproken gemiddeld gezien zo’n €90 per maand aan uit dus dit zou voor mij een besparing van €240 zijn! Ik heb met mezelf afgesproken dat ik in juni €30 pin en dit alleen mag gebruiken voor kleding en schoenen, geen pinpas voor deze uitgaven dus! Ik begin op 1 juli en ga door tot eind september.

Waarom niet een no-spend kleding challenge?

Dat is simpel. Ik vind het niet een fijn gevoel om tegen mezelf te zeggen dat ik absoluut niks mag uitgeven. Dit zorgt bij mij namelijk voor een gevoel van schaarste, dat iets niet mag en ik er geen recht op heb. En wat gebeurt er dan? Dan ben je er in je hoofd alleen maar mee bezig wat ervoor zorgt dat je juist wel geld wil uitgeven aan kleding en schoenen. Want je hebt immers te weinig t-shirts….

Door te zeggen dat ik toch €30 uit mag geven hoop ik dit gevoel tegen te gaan en de kans te vergroten om de challenge te halen. Toch vind ik het wel lastig, want €30 euro, daar koop ik normaal gesproken niet zo heel veel voor. Misschien een shirtje of een broek, maar schoenen gaat hem al niet worden.. Daarnaast hoop ik in deze periode te beginnen bij een nieuwe baan en vaak komt daar ook wel een uitgave op het gebied van kleding en/of schoenen bij kijken… Om mezelf dat niet volledig te ontzeggen is het maximum dus €30.

Wat ga ik doen met de besparing?

Die €240? Die gaat natuurlijk naar mijn beleggersrekening! Ik ben van plan om hiervan 2 aandelen VWRL te kopen en 4 aandelen iShares Euro Dividend ETF, waarbij ik misschien nog een paar euro’s extra moet inleggen, dus fingers crossed dat niet die volledige €30 opgaat. Deze aandelen gaan me gemiddeld €6,26 per jaar aan dividend opleveren, naast de rendementen van prijsstijgingen van de ETFs. Fingers crossed dat ze over 10 jaar meer dan €390,93 waard zijn (met een gemiddeld rendement van 5% per jaar). En dat in 3 maanden wat redelijk weinig moeite kost.

Doe je mee?

Vond je dit een leuk artikel? Bewaar hem dan op Pinterest: