Budget tips voor Valentijnsdag!

Valentijnsdag komt er weer aan! Om deze dag zonder financiële pijn door te komen hiervoor een aantal budget tips voor Valentijnsdag! Deze dag draait immers allemaal om je geliefde en tijd met elkaar doorbrengen, niet om het materialistische verhaal wat iedereen je wilt doen geloven. So trust me, je kunt prima cadeaus geven die niets tot weinig kosten en je partner nog steeds blij maken (al is diegene dat natuurlijk al omdat jullie relatie geweldig is)! Dus laten we beginnen!

Top 5 Valentijnsdag cadeaus die niks hoeven te kosten

1. Hou samen een spelletjesavond!

Lekker samen een avondje quality time doorbrengen op de bank of aan de keukentafel. Wat is er nu leuker dan weer ouderwets een spelletje spelen? Dus tijd om die oude bordspellen uit de kast te halen en er een gezellige avond van te maken. Misschien wel een lekker glas wijn erbij en wat snacks en je avond is perfect. Thee en koekjes zijn natuurlijk ook prima. Waar het om gaat is dat je door dit “cadeau” te geven laat zien dat je tijd met de ander wil doorbrengen. Vandaag de dag zijn we soms allemaal zo druk dat we soms vergeten wat echt belangrijk is, namelijk onze geliefde, familie en/of vrienden!

2. Trek er samen op uit en maak een mooie wandeling

Even lekker het huis uit, de natuur in en wandelen maar. Het is zo simpel, en misschien lijkt het suf, maar even alles van de dagelijkse drukte zou iedereen goed doen. Nu heb je ook nog eens samen tijd voor een goed gesprek waarin je kunt dromen over jullie toekomst samen of plannen maken voor die volgende vakantie. Even een paar uurtjes echt genieten van elkaars gezelschap, dat is misschien wel het fijnste cadeau wat je iemand kan doen. Misschien een fijne warme chocolademelk na en je dag is perfect!

3. Geef een massage

De stress op werk kan soms best voor spanningen zorgen in een relatie. Wat is er fijner dan een fijne rug massage waarbij je die stress even allemaal kan laten gaan. Ook meteen een goed moment voor wat meer intimiteit in je relatie, daar wordt iedereen blij van!

4. Schrijf een brief waarom jullie relatie zo speciaal is

Het is zo fijn te lezen wat de ander van je vindt. Een mooie brief vol lieve woorden zorgen voor een enorme boost in zelfvertrouwen en brengt ook meteen je relatie naar een nieuw niveau. Heb het er bijvoorbeeld over wat jullie het afgelopen jaar of tijdens jullie relatie allemaal hebben meegemaakt, de mooie en minder mooie momenten, dat jullie er alleen maar sterker uit zijn gekomen, etc. etc. Het kan soms best een emotioneel moment zijn om zowel een brief te schrijven als hem te krijgen en te lezen. Maar gegarandeerd krijg je daarna een fijne knuffel als bedankje!

5. Geef een knuffel/kus en zeg gewoon weer eens dat je van de ander houdt

Het meest simpele cadeau wat je je partner kan geven is een fijne knuffel of kus en uit te spreken dat je van de ander houdt en om hem/haar geeft. Valentijnsdag is immers ook maar een “normale” dag en niet speciaal een rede om cadeaus aan de ander te geven. Zeker wanneer de ander niet zo van zulk soort dagen houdt dan is dit misschien wel het beste cadeau wat je de ander kan geven.

 

Top 5 budget tips voor Valentijnsdag!

1. Ga lekker voor de ander koken

Neem de tijd om een lekker 3 gangen diner in elkaar te draaien in de keuken voor je geliefde. Dek de tafel mooi met kaarsen en trek iets leuks aan. Natuurlijk is het ook leuk om uit eten te gaan, maar thuis in je eigen huis is vaak vele malen intiemer en hierdoor laat je ook zien dat je graag moeite doet voor de ander! Een drie gangen diner hoeft niet veel tijd te kosten, maar mocht je koken fijn vinden, dan kun je hier natuurlijk ook de hele middag lekker mee bezig zijn! Een fijn soepje vooraf, het lievelingsgerecht van je partner als hoofdmaaltijd en dan nog wat ijs na is al perfect!

2. Koop een bloemetje

Deze is natuurlijk nogal standaard, maar ik ben altijd zo verrast en blij als mijn vriend een bloemetje voor me meeneemt. Dit hoeft echt geen duur boeket te zijn van 20-30 euro, en nee, rozen zijn ook geen verplichting met Valentijnsdag! Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat het is (oke, distels zijn een no-go!)  zolang de bloemen het huis maar opfleuren en er om is gedacht. Het blijft toch een makkelijke inkoper!

3. Neem de ander mee naar de schouwburg of pop podia!

Meestal zijn dit dure aangelegenheden die met z’n tweetjes al snel 50 euro per avond kosten maar ga eens op onderzoek uit naar wat er binnenkort allemaal te doen is bij jou in de stad. Misschien is er wel ergens een jazz band die optreed in een kroeg en ben je alleen de kosten kwijt van een wijntje of biertje. Soms zijn er ook leuke gratis optredens waar je samen heen kunt gaan. Onthou, het gaat er allemaal om samen tijd door te brengen en leuke dingen te doen! Niet om hoeveel iets kost!

4. Doe jullie eerste date opnieuw

Dat leuke kroegje waar jullie elkaar voor het eerst zagen? Neem je partner mee en ga daar lekker een drankje drinken. Dan is het weer net even als toen de vonk voor het eerst oversloeg. Gegarandeerd een gezellige avond.

5. Kijk een leuke film

Koop een mooie fles wijn of wat speciaal biertjes, wat fijne (zelfgemaakte?) snacks erbij en ga voor een avondje ontspannen op de bank. Lekker tegen elkaar aan kruipen en een leuke film kijken. Soms heb je niet meer nodig dan dat toch?

Hopelijk heb je iets gehad aan deze budget tips voor Valentijnsdag. Een hele fijne Valentijnsdag gewenst met veel liefde en plezier!

 

Liever in video bekijken? Dat kan hieronder!

Vond je dit een nuttig artikel? Bewaar hem dan op Pinterest: